Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zatmenie mysle, kolektívne zlyhanie. Bayern komentuje historickú facku

Ani najväčšie opory nezabránili najťažšej prehre Bayernu Mníchov v Nemeckom pohári vo futbale. Rekordný 20-násobný víťaz súťaže utrpel v stredajšom stretnutí šestnásťfinálového 2. kola na štadióne Borussie Mönchengladbach debakel 0:5.

28.10.2021 11:59
Mönchengladbach, Bayern Foto: ,
Svetelná tabuľa so šokujúcim skóre zápasu Mönchengladbach - Bayern.
debata (1)

Zahanbujú prehru len na diaľku sledoval hlavný tréner Julian Nagelsmann, ktorý mal minulý týždeň pozitívny test na koronavírus.

Rekordný 20-násobný víťaz súťaže utrpel v stredajšom stretnutí šestnásťfinálového 2. kola na štadióne Borussie Mönchengladbach debakel 0:5.

Zahanbujú prehru len na diaľku sledoval hlavný tréner Julian Nagelsmann, ktorý mal minulý týždeň pozitívny test na koronavírus.

Robert Lewandowski Čítajte viac Niečo také v pohári nezažil. Rekordnej demontáži Bayernu sa prizeral i Bénes

Mužstvo koučoval jeho asistent Dino Toppmöller a Bayern nastúpil v silnej základnej zostave: Manuel Neuer – Benjamin Pavard, Dayot Upamecano, Lucas Hernandez, Alphonso Davies – Joshua Kimmich, Leon Goretzka – Serge Gnabry, Thomas Müller, Leroy Sane – Robert Lewandowski.

Napriek tomu už v 21. minúte prehrával rozdielom triedy po otváracom zásahu Kouadia Koneho a dvoch góloch Ramyho Bensebainiho. Francúzski stopéri hostí Upamecano s Hernandezom nemali svoj deň a nevedeli si dať rady s ofenzívou Borussie. Po zmene strán pridal ďalšie dva góly Breel Embolo.

„Verili sme si proti tímu, ktorý je možno najlepší na svete. Naše šance sme premenili s ľadovým pokojom,“ uviedol Embolo.

Mönchengladbach vyradil Bayern v Nemeckom pohári prvýkrát v siedmej vzájomnej konfrontácii.

"Musím veľmi pochváliť môj tím, víťazstvo je viac než zaslúžené. Naštudovali sme si súpera, vedeli sme, že defenzívnu líniu vysúva veľmi vysoko.

Všetko nám vyšlo, hrali sme dobre a rýchlo a môžeme sa tešiť z tohto historického víťazstva," povedal domáci tréner Adi Hütter.

Slovenský stredopoliar László Bénes sedel pri vysokom triumfe na lavičke náhradníkov Mönchengladbachu.

Joshua Kimmich Čítajte viac Prečo otáľa s očkovaním? Postoj hviezdy Bayernu nahráva krajnej pravici

Bayern doteraz v národnom pohári prehral najvyššie 1:5 vo štvrťfinále v roku 1972 s Kolínom. Je to jeho najvyššia prehra v domácich súťažiach od decembra 1978, keď ho v Bundeslige deklasovala Fortuna Düsseldorf 7:1.

„Je to šokujúce, išlo o kolektívne zlyhanie. Nemám na to vysvetlenie. Vieme, že v Gladbachu sa hrá ťažko a všetko, čo sa mohlo pokaziť, sa pokazilo,“ povedal člen predstavenstva klubu Hasan Salihamidžič pre televíziu ARD.

Mníchovčanom bol odopretý aj čestný zásah, keď striedajúci Corentin Tolisso trafil brvno.

Najbohatšie futbalové kluby planéty Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Inter Miláno - 6,2 miliardy libier.

„Môžeme sa len ospravedlniť fanúšikom aj Gladbachu. S výnimkou Neuera sme všetci predviedli katastrofálny výkon. Ešte som nič podobné nezažil, nedokážem to pochopiť,“ dodal Thomas Müller.

Úradujúci nemecký šampión si môže napraviť reputáciu v sobotnom stretnutí 10. bundesligového kola na pôde Unionu Berlín. Mužstvu z hlavného mesta sa však na vlastnom štadióne darí, neprehral na ňom už 21 duelov za sebou vrátane remízy s Bayernom 1:1.

Drží sa na piatej priečke tabuľky, z prípadného ďalšieho zaváhania favorita môže profitovať Borussia Dortmund, ktorá za lídrom zaostáva o jediný bod a privíta Kolín.

USA Futbal MLS Dallas Real Salt Lake Čítajte viac Narážačka a utešená strela. Pozrite, ako Rusnák umlčal Dallas

„Mali sme zatmenie mysle, je náročné akceptovať to. Bol to úplne hrozný deň, mrzí nás, že sme tak veľmi sklamali našich fanúšikov. Musíme sa otriasť a napraviť to v sobotu,“ povedal Dino Toppmöller na oficiálnej klubovej stránke.

V pohári sa nedarilo ani bundesligovému Bayeru Leverkusen, ktorý na vlastnom štadióne podľahol druholigovému Karlsruhe 1:2.

Kolínsky 1. FC zvíťazil na ihrisku VfB Stuttgart 2:0, slovenský stredopoliar Ondrej Duda nastúpil za hostí v 72. minúte. Fortuna Düsseldorf v základnej zostave s útočníkom Róbertom Boženíkom prehrala na trávniku Hannoveru 96 0:3.


Standings provided by SofaScore LiveScore
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov #Borussia Mönchengladbach