Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

FC Liverpool bol vo všetkom o svetelné roky vzdialený od United, píše BBC

Zatiaľ čo Jürgen Klopp aj za rozhodnutého stavu neustále vybiehal k postrannej čiare a burcoval svojich hráčov, Ole Gunnar Solskjaer sedel na svojej stoličke a pôsobil dojmom strateného človeka.

25.10.2021 12:52
Cristiano Ronaldo Foto: ,
Futbalista Manchestru United Cristiano Ronaldo odchádza z ihriska po prehre 0:5 v šlágri 9. kola anglickej Premier League Manchester United - FC Liverpool.
debata

Na jednej strane rozhodnosť a pretlak energie, na druhej skleslosť, pasivita a rezignácia. Také obrázky priniesol nedeľňajší šláger 9. kola Premier League, v ktorom FC Liverpool vyhral na trávniku kedysi nedobytnej pevnosti Old Trafford hladko 5:0.

Keď Manchester United pred vyše rokom prehral doma s Tottenhamom 1:6, kritici písali o najhoršom dni Oleho Gunnara Solskjaera na lavičke 20-násobného anglického šampióna. Teraz však prišiel debakel 0:5 s FC Liverpool a rovnakí komentátori hovoria o prerazení vlastného dna.

Góly Nabiho Keitu a Dioga Jotu v úvodnej štvrťhodine a potom hetrik v podaní Mohameda Salaha zničili akékoľvek snahy United o prijateľný výsledok. Kalich horkosti pred vlastnými fanúšikmi si zverenci nórskeho trénera vypili do dna, keď systém VAR už za stavu 0:5 neuznal gól Cristiana Ronalda a rozhodca Anthony Taylor poslal Paula Pogbu predčasne pod sprchy.

Dúbravka Salman Čítajte viac Angličanom krvavé peniaze nesmrdia. Dokedy vydrží Dúbravka?

„Futbalisti Liverpoolu boli vo všetkých aspektoch zápasu o svetelné roky pred hráčmi United vrátanie organizácie hry, koučovania a stanovenia taktiky. Zatiaľ čo Klopp počas piatich rokov vytvoril z FC Liverpool impozantný tím, ktorý vyhral Premier League aj Ligu majstrov, Solskjaer so svojimi zverencami vždy len preletí okolo, keď sa deje niečo mimoriadne,“ napísal vo svojom komentári Phil McNulty na webe bbc.com.

Solskjaer bol vlani blízko zisku titulu v Európskej lige, ale vo finále nestačil po nervydrásajúcom penaltovom rozstrele na španielsky Villarreal. Pred sezónou 2021/2022 šéfom klubu prisľúbil boj o majstrovský titul a odmenou mu bolo predĺženie kontraktu do roku 2024. Po desivej nedeľňajšej prehre jeho zverenci na siedmej priečke tabuľky zaostávajú o 7 bodov za „The Reds“ na druhom mieste. Na čele je FC Chelsea s náskokom ďalšieho bodu pred FC Liverpool.

salah Čítajte viac Šok na Old Trafforde. Liverpool v ťaháku totálne znemožnil United

„Toto je môj najtemnejší deň, odkedy som s týmto tímom. Čokoľvek povedať po tomto zápase je pre mňa nesmierne náročné. Neboli sme dosť dobrí, aby sme boli Liverpoolu vyrovnaným súperom. Nevyužili sme šance, ale protivníkovi sme ponúkli príliš veľa možností na to, aby využil tie svoje. Dostali sme veľa gólov a príliš veľa ľahkých gólov,“ zhodnotil Ole Gunnar Soskjaer a k svojej budúcnosti pri tíme dodal:

„Napriek tomu, že som sa nikdy necítil ako tréner horšie, stále sa teším na nový deň v práci.“

Po druhej priečke v Premier Legue v minulej sezóne (o 12 bodov za mestským rivalom City, pozn.) Solskjaer povedal, že verí v ďalšie zlepšenie a dosiahnutie vrcholu. Aktuálne mu médiá pripomenuli jeho slová z jari tohto roku. „Stále si myslím, že smerujeme tam, kde spolu chceme byť. Priznávam však, že niektoré výsledky tomu nezodpovedajú,“ dodal Solskjaer.

Toto sú najobávanejší ultras na svete Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Sparta Praha (Česko)
Sparta Praha sa ako...

Mohamed Salah je s desiatimi gólmi a piatimi prihrávkami na čele tabuľky najlepších strelcov aj najproduktívnejších hráčov Premier League. To všetko dosiahol 29-ročný Egypťan za deväť kôl nového súťažného ročníka najvyššej anglickej súťaže.

„Stále sa snažím odovzdať, čo je vo mne najlepšie, pre celé mužstvo. Snažím sa nielen o góly, ale aj gólové prihrávky. Keď sa to potom podarí s víťaznou koncovkou pre mužstvo, som nevýslovne šťastný. Tímové víťazstvá sú totiž najdôležitejšie,“ priznal Mohamed Salah.

debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #FC Liverpool