Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bizarnosti sa prizeral aj Škriniar. Rozradostený hráč Lazia vyskočil na súpera

V sobotnom programe najvyššej talianskej futbalovej súťaže na seba upútal pozornosť hráč Lazia Rím Luiz Felipe.

17.10.2021 14:48
Luiz Felipe, Lautaro Martínez Foto: ,
S Luizom Felipem z Lazia sa dostali do roztržky aj Lautaro Martínez a Milan Škriniar.
debata

Ten sa chcel podeliť o radosť z víťazstva nad Interom Miláno 3:1 s Joaqínom Correom, ktorý je v Interi na hosťovaní práve z Lazia, no dostal červenú kartu.

Po 8. kole Serie A sú naďalej bez prehry hráči AC Miláno, keď na domácom trávniku otočili skóre s Hellas Verona a napokon vyhrali 3:2.

Hráči Verony mali zápas nádejne rozbehnutý. Neistý výkon domácich v prvom polčase naznačilo už zaváhanie defenzívy v 7. minúte, keď Gianluca Caprari využil prihrávku Miguela Velosa, ktorý unikol nedôrazným obrancom, a prestrelil brankára Cipriana Tatarusanua.

VAR v 24. minúte potvrdil faul Romagnoliho na Kaliniča a Antonín Barák z pokutového kopu zvýšil na 2:0. Vyzeralo to, že Verona predĺži sériu bez prehry pod vedením Igora Tudora na päť zápasov, ale stal sa opak.

„Spravodlivejšia by bola asi remíza, ale pred hrou AC v druhom polčase môžeme dať iba klobúk dolu,“ povedal tréner Verony, ktorý v septembri nahradil Eusebia Di Francesca. Po dvoch víťazstvách a dvoch remízach utrpel na striedačke Hellas prvú prehru.

Milan Škriniar Čítajte viac Škriniar v šlágri neodvrátil prvú prehru Interu. Pozrite si Strelcov premiérový gól

Jeho zverenci inkasovali od favorizovaného AC v druhom polčase tromi odlišnými spôsobmi – z hry, z penalty a po vlastnom góle. Najskôr Olivier Giroud hlavičkou v 59. minúte znížil na 1:2, o 15 minút z penalty nezaváhal Franck Kessie a krátko na to bolo už 3:2.

Na hrot útoku AC prišiel v 77. minúte Zlatan Ibrahimovič, na ktorého krátko na to smeroval center Castilleja a Koray Günter nešťastne odkopol loptu do vlastnej bránky.

"Toto je tretíkrát, čo sme viedli 2:0 a nevyhrali sme. Hráči Milána po prestávke preradili na vyšší rýchlostný stupeň.

My musíme zapracovať na fyzickej stránke, pretože na to, aby sme mohli hrať taký futbal, aký chceme, musíme byť v dobrej fyzickej kondícii," citoval Tudora web forzaitalianfo­otball.com.

Hráči Milána sa víťazstvom udržali na líderskej pozícii, no z nej ich mohol zosadiť Neapol, ktorý v nedeľu čaká zápas s FC Turín.

Zatiaľ čo AC predviedol v druhom polčase obrat a stále neprehralo, jeho mestský rival Inter zažil opačnú situáciu. V šlágri 8. kola viedol na trávniku Lazia Rím v polčase 1:0 po penalte Ivana Perišiča, no v druhom trikrát inkasoval a prehral 1:3.

Pre Inter to bola prvá prehra v sezóne. Zápas príliš nevyšiel slovenskému obrancovi Milanovi Škriniarovi. V 81. minúte cez neho vystrelil Ciro Immobile, brankár Samir Handanovič loptu vyrazil pred voľného Felipeho Andersona a ten upravil na 2:1.

V nadstavenom čase hlavičkou uzavrel skóre Sergej Milinkovič-Savič, keď vyhral vzdušný súboj so Škriniarom.

Zápas, v ktorom rozhodca udelil deväť žltých kariet (3:6), vyvrcholil zvláštnym gestom obrancu Lazia Rím Luiza Felipeho.

Ten sa po záverečnom hvizde radoval z víťazstva tak, že vyskočil na protihráča Correu. Ten je v Interi na hosťovaní práve z Lazia.

Prekvapený Correa nemal pre také počínanie pochopenie a zareagoval podráždene. Hlavný rozhodca Massimiliano Irrati okamžite udelil Felipemu červenú kartu.

Ten sa neskôr za svoje počínanie kajal na sociálnych sieťach:

"V prvom rade chcem povedať, že mám veľký rešpekt pred Interom a akýmkoľvek iným klubom.

Na konci som skočil na jeho (Correove) plecia, pretože je to jeden z najväčších priateľov, akých mi dal futbal. Naše rodiny sú spriatelené a vždy sme si boli blízki.

Chcel som ho objať a žartovať o výsledku, ale bol som v príliš veľkej eufórii a nevyhodnotil som správne, že na to nebol pravý čas.

Ospravedlňujem sa každému, kto sa cíti urazený. Milujem ťa, Tucu," napísal Felipe na instagram a pridal spoločnú fotku s Correom.


Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #Lazio Rím #Inter Miláno