Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šialené! Ak chcete z Barcelony vykúpiť mladú hviezdu, zaplatíte miliardu

Španielsky futbalový reprezentant Pedro "Pedri" Gonzalez sa dohodol s FC Barcelona na predĺžení spolupráce.

14.10.2021 17:00
Pedri Foto: ,
Mladá barcelonská hviezda Pedri (vpravo).
debata

S vedením katalánskeho klubu podpísal nový kontrakt do júna 2026, ktorý zahŕňa aj výkupnú klauzulu v hodnote jednej miliardy eur.

Osemnásťročnému stredopoliarovi vyprší súčasná zmluva o necelých dvanásť mesiacov, mal v nej zahrnutú aj opciu na predĺženie kontraktu na ďalšie dve sezóny, informovala agentúra dpa.

Klub sa však rozhodol dať svojej nádeji úplne novú ponuku s výrazne vylepšeným platom. Jeho výšku však nezverejnil.

Pedri prišiel na Camp Nou vlani z Las Palmas a v novom tíme zažil raketový vývoj. Z B-tímu sa rýchlo prepracoval do „áčka“, v ktorom sa stal okamžite jedným z kľúčových hráčov.

Hviezdy, ktoré by mohli posilniť Newcastle Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Meno: Gareth Bale
Klub: Real Madrid...

Tréner Ronald Koeman ho využil v 37 ligových zápasoch, v ktorých dal tri góly. Iba Frenkie de Jong odohral v minulej sezóne za „Barcu“ viac stretnutí v La Lige.

Pedriho výkony neunikli pozornosti trénera španielskej reprezentácie Luisa Enriqueho, ktorý dal mladíkovi šancu v štyroch medzištátnych zápasoch a následne ho nominoval aj na EURO 2020.

Na šampionáte Pedri patril k oporám „La Furie Roja“ a výrazne prispel k postupu do semifinále. Vyhlásili ho za najlepšieho mladého hráča ME 2020.

Lionel Messi Čítajte viac Môj odchod z Barcelony? Messiho slová potešia Parížanov

Stal sa najmladším hráčom v histórii, ktorý nastúpil vo vyraďovacej fáze ME. Sezónu zakončil účasťou na OH v Tokiu, kde pomohol národnému výberu k zisku striebra. Celkovo nastúpil v minulom ročníku na 73 stretnutí.

Pedri je jedným z 30 hráčov nominovaných magazínom France Football na zisk prestížneho individuálneho ocenenia Zlatá lopta 2021.


Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #Španielska liga #Pedri