Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šéf Realu sebavedomo hovoril o Mbappém. Ten priznal, že Neymara nazval vandrákom

Prezident Realu Madrid Florentino Pérez dúfa, že sa v januári dotiahne príchod francúzskeho futbalistu Kyliana Mbappého z Paríža St. Germain. Musel však médiám vysvetliť, že prestup nepovažuje za istú vec.

06.10.2021 09:47
Neymar, Kylian Mbappé Foto:
Neymar a Kylian Mbappé.
debata

Parížsky klub v lete odmietol ponuku Realu za Mbappého v hodnote 180 miliónov eur.

„V januári budeme mať novinky od Mbappého. Dúfame, že už prvého bude všetko vyriešené,“ povedal Pérez v utorok pre španielsky El Debate.

Na to však odpovedal kritikou športový riaditeľ Paríž Saint-Germain Leonardo. Nepáči sa mu poker, ktorý španielsky kráľovský klub rozohral s Mbappém.

„Real sa nemôže takto ďalej správať. Chýba mu rešpekt a ťahá sa to už dva roky. Toto už nemienime ďalej tolerovať,“ uviedol Leonardo pre L'Equipe, cituje ho aj portál ORF.

Kylian Mbappé, Neymar Čítajte viac Odíde po sezóne zadarmo? Mbappe chcel opustiť Paríž už v lete

Pérez sa neskôr pre RMC Sport snažil dať veci na pravú mieru. „Moje slová boli zle interpretované. Na nikoho nechceme tlačiť. Povedal som len, že budeme musieť počkať do budúceho roka. Futbal robíme s rešpektom ku každému partnerovi a máme dobrý vzťah s PSG.“

Leonardo má však iný názor.

„Transferové obdobie sa dávno skončilo a Real nemôže takto pokračovať. Kylian je hráč nášho klubu a chceme, aby to takto zotrvalo čo najdlhšie,“ uviedol brazílsky majster sveta z roku 1994.

Mbappému sa v lete 2022 skončí v Parku Princov zmluva. Znamená to, že od januára môže začať rokovať s potenciálnymi záujemcami o svojom odchode z Paríža bez nároku na odstupné.

Francúzsko Futbal liga Brest PSG Mbappé Čítajte viac Mbappé túži po Reale. Šéf PSG však mladíka schladil jednou vetou

Francúz nedávno vyhlásil, že v lete niekoľkokrát požiadal o predčasný odchod z parížskeho veľkoklubu, ale nebolo mu to umožnené.

Podľa francúzskych médií už majú v PSG pripravenú kvalitnú alternatívu s jeho náhradou. Angažovať by chceli jedného z hviezdneho nórsko-poľského útočného dua Erling Haaland – Robert Lewandowski.

Viaceré médiá v uplynulých dňoch priniesli časti z rozhovoru, ktorý Mbappé poskytol denníku L'Équipe. Vrátil sa v ňom k momentu z ligového zápasu Parížanov s Montpellierom.

Z lavičky použil na adresu Brazílčana slovo clochard, čo v preklade znamená chudák, žobrák či vandrák. Zachytili ho pri tom kamery.

„Áno, nazval som ho tak, pretože som nebol spokojný s prihrávkou. Sú to veci, ktoré sa vo futbale stávajú neustále. Takže keď to všetko explodovalo, hovoril som s ním. To je všetko, nie je s tým žiadny problém,“ vyhlásil Mbappé.

Výrazu, ktorým Neymara označil, nepripisoval taký význam ako médiá. Považuje to za normálne medzi spoluhráčmi, ktorí sa snažia o čo najlepší výsledok.

„Ešte sa to veľakrát stane, keďže obaja túžime po víťazstvách a v snahe o ne nám ujdú takéto veci,“ dodal.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
debata chyba
Viac na túto tému: #Paríž St. Germain #Florentino Perez #Kylian Mbappé