Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Prvý je zabijak, druhý sa už neháda, medituje. Česku vládnu Slováci

Keď si kliknete na oficiálnu stránku najvyššej českej futbalovej súťaže, otvoríte si kolónku štatistiky, možno na okamih zdvihnete obočie. Od prekvapenia.

27.09.2021 18:40
Ivan Schranz Foto:
Ivan Schranz v drese pražskej Slavie žiari.
debata

Štvorici najdôležitejších herných ukazovateľov kraľujú Slováci. Zatiaľ čo v počte gólových prihrávok vedie Juraj Chvátal z Olomouca (5), najlepším strelcom (6), najviac bodujúcim hráčom (8) i futbalistom s najlepším bodovým priemerom (1,1) na zápas je Ivan Schranz, letná posila pražskej Slavie.

Pohľad na individuálne štatistiky českej... Foto: FORTUNALIGA.CZ
Clipboard01 Pohľad na individuálne štatistiky českej futbalovej ligy.

Útočník, ktorý sa stal v aktuálnej kvalifikácii aj stabilným členom reprezentačného kádra Štefana Tarkoviča, prežíva najlepšie obdobie v kariére.

slavia Čítajte viac Chvála z Česka. Slovák je istota, má šťastie strelca

V ôsmich ligových zápasoch českého šampióna sa presadil šesťkrát, ďalšie dva presné zásahy spoluhráčom pripravil. Aj vďaka nemu je Slavia v aktuálnej sezóne stále nezdolaná a dobre vstúpila aj do skupinovej fázy Konferenčnej ligy.

V nej v úvodnom zápase Pražania zdolali Union Berlín 3:1. Schranz síce nastúpil až dvadsať minút pred koncom, no aj to mu stačilo na to, aby uzavrel skóre.

„Prídete mi ako muž dvoch tvárí: v civile nevýrazný, nezhovorčivý, na ihrisku nemilosrdný zabijak,“ napísal o ňom český portál idnes.cz.

Dvadsaťosemročný Schranz reagoval stroho.

„Snažím sa byť normálny chalan. S nohami na zemi. Zabijaka beriem ako kompliment,“ odpovedal 28-ročný strelec, ktorý sa gólovo presadil už aj v národnom drese.

V dosiaľ poslednom kvalifikačnom zápase Slovenska s Cyprom zaznamenal víťazný presný zásah.

Czech Republic Soccer Europa Conference League Čítajte viac Schranz si po reprezentačnej pauze obul strelecké kopačky. Potvrdil triumf Slavie

Kým Schranz je ortodoxným zakončovateľom, jeho krajan Chvátal je obranca. No s poriadnymi ofenzívnymi chúťkami.

Rodák zo Záhoria má v 25-ich rokoch za sebou viacero klubov. Na zoznam patria Senica, pražská Sparta, Slovácko, Žilina, Podbrezová. Práve z nej zamieril pred touto sezónou do Olomouca.

A v Sigme, kde dostal druhú šancu, ožil. Zaradil sa medzi najvýraznejšie opory tímu.

Za kľúčové označil pôsobenie v Podbrezovej.

„Futbalovo mi to tam veľa nedalo, no spoznal som tam super ľudí, ktorí mi nastavili hlavu a našiel som inú cestu,“ uviedol pre idnes.cz.

„Keď som bol predtým v Olomouci, bol som skrátka debil. Potom som spoznal ľudí, ktorí ma priviedli napríklad k meditácii, nastavili mi hlavu. Predtým som sa hádal, vyhľadával som konflikty, teraz je všetko iné,“ prezradil, čo mu pomohlo.

Aj vďaka tomu má slovenský futbal v Česku dobrú reklamu.


Standings provided by SofaScore LiveScore
Standings provided by SofaScore LiveScore

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #česká liga #Ivan Schranz #Juraj Chvátal #SK Slavia Praha #SK Sigma Olomouc