Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Táto Barcelona je vtip. Koemana v ďalšej blamáži vylúčili, má to nahnuté

Kríza v španielskom futbalovom veľkoklube FC Barcelona sa prehlbuje. Štvrtková remíza 0:0 na trávniku Cádizu je už tretí zápas za sebou, v ktorom zverenci Ronalda Koemana nebodovali naplno a v tabuľke La Ligy klesli na 7. miesto s mankom siedmich bodov na Real Madrid.

23.09.2021 22:43
Barcelona, Frenkie de Jong Foto: ,
Rozhodca v obklopení hráčov Barcelony po vylúčení Frenkieho de Jonga.
debata (3)

Hovorí sa o tom, že hráči si na ihrisku neveria a prezident Joan Laporta nemá dobrý vzťah s trénerom Ronaldom Koemanom.

Olej do ohňa pridal aj 58-ročný holandský kormidelník nečakaným vyhlásením pred médiami, v ktorom prečítal vopred pripravené vyhlásenie o neradostnej finančnej situácii v klube a minimalizoval šance na zisk majstrovského titulu už v tejto sezóne.

Tréner FC Barcelona Ronald Koeman. Foto: TASR/AP, Alberto Saiz
Ronald Koeman Tréner FC Barcelona Ronald Koeman.

"V najbližších hodinách padne rozhodnutie o budúcnosti Koemana. Je možné, že v nedeľu proti Levante už nebude sedieť na lavičke FC Barcelona ako tréner.

Už pred zápasom s Cádizom to nemal jednoduché a bezgólovou remízou si to ešte zhoršil. Po záverečnom hvizde rozhodcu sa rozbehli kontakty, telefonáty, stretnutia," napísal španielsky denník Marca na svojom webe.

Článok o zápase zverejnil s titulkom „Táto Barcelona je vtip“.

Pridal aj pár viet o možných nástupcoch niekdajšieho skvelého holandského reprezentanta.

„V klube už niekoľko týždňov sledujú situáciu na trhu a v hre sú mená ako Robert Martínez, Xavi Hernández, Antonio Conte či Phillip Cocu. Zlá finančná situácia však isto zaváži pri konečnom rozhodnutí o výmene trénera.“

„Nemám na sebe dres Barcy preto, aby som skončil druhý alebo tretí. Som presvedčený, že napriek nášmu zlému začiatku budeme na konci sezóny bojovať o titul,“ vyhlásil skúsený obranca Gerard Piqué.

Ďalší skúsený futbalista Sergi Roberto vyzval na to, aby všetci v klube ťahali za jeden koniec povrazu a netrieštili svoje názory.

"Musíme byť jednotnejší ako kedykoľvek predtým. Platí to o nás hráčoch, ale aj tréneroch, prezidentovi a fanúšikoch.

Neprežívame ľahké obdobie, ale som presvedčený, že všetko prekonáme. Sme FC Barcelona a stále môžeme vyhrať španielsku ligu," skonštatoval 29-ročný obranca či stredopoliar.

Ronald Koeman Čítajte viac Dusno v Barcelone. Koeman prišiel, prečítal z papiera a ušiel

Súboj na Estádio Nuevo Mirandilla v Cádize mohla Barcelona aj prehrať, lebo od 65. min hrala bez vylúčeného Frenkieho de Jonga a v nadstavenom čase videl červenú kartu aj tréner Koeman za nemiestne protesty voči rozhodcom.

„Na prístup hráčov sa nemôžem sťažovať. Urobili všetko, čo bolo v ich silách. Bojovali do poslednej minúty, ale bol to komplikovaný zápas,“ podotkol Koeman.

Zatiaľ čo FC Barcelona je v tabuľke siedmy s bilanciou dve víťazstvá a tri remízy, Cádiz je až štrnásty s jedným víťazstvom na konte. V zápase s Barcelonou prišiel o obrancu Faliho Giméneza, ktorý si bolestivo zranil koleno bez kontaktu s protihráčom.

Sergio Busquets Čítajte viac Tiki-taka s týmto materiálom? Nie sme Barcelona spred ôsmich rokov

La Liga – 6. kolo:

Cádiz CF – FC Barcelona 0:0
ČK: 65. de Jong (Barcelona)

Granada CF – Real Sociedad San Sebastian 2:3 (1:0)
Góly: 9. Sanchez, 70. Milla (z 11 m) – 52. a 82. Elustondo, 60. Merino

Osasuna Pamplona – Real Betis 1:3 (1:1)
Góly: 39. Kike – 21. Hermoso, 80. Juanmi, 90.+3 Willian Jose


Standings provided by SofaScore LiveScore
3 debata chyba
Viac na túto tému: #Španielsko #futbal #fc barcelona #la liga #Ronald Koeman