Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Tiki-taka s týmto materiálom? Nie sme Barcelona spred ôsmich rokov

Ani 77-percentné držanie lopty a sedemnásť streleckých pokusov nestačili futbalistom FC Barcelona na triumf v pondelkovom zápase 5. kola španielskej La Ligy.

21.09.2021 06:40
Sergio Busquets Foto: ,
Sergio Busquets z Barcelony po zahodenej šanci v zápase proti Granade.
debata (1)

Katalánsky favorit na domácej pôde iba remizoval 1:1 s Granadou, aspoň bod pre neho zachránil v záverečnej minúte riadneho hracieho času Ronald Araújo.

Hostia sa na Camp Nou ujali vedenia už v 2. minúte zásluhou Domingosa Duarteho. Domáci sa dlho snažili o vyrovnanie, priniesla im ho až zmena taktiky.

V porovnaní so súbojom s Bayernom Mníchov dal tréner Ronald Koeman šancu od začiatku zápasu až štyrom novým hráčom – Serginovi Destovi, Yusufovi Demirovi, Philippemu Coutinhovi a Alejandrovi Baldemu.

Pre zranenie stále nemôžu hrať Jordi Alba a Pedri González. Skúsený stopér Gerard Piqué sa dostal na trávnik namiesto Demira až v 75. min, aj to skôr ako útočník.

Barcelona ovládla dianie na trávniku, do šestnástky súpera vyslali jej hráči až 54 centrov. Ujal sa jediný z nich s gólovou bodkou hlavičkujúceho Arauja.

"Trochu sme zmenili náš obvyklý herný štýl. Namiesto posúvania lopty v strede ihriska sme sa snažili hrať cez krídelné priestory.

Pokúšali sme sa presadiť po centrovaných loptách, mali sme veľkú prevahu. Škoda, že vyrovnávajúci gól neprišiel skôr.

Som presvedčený, že by sme ešte stihli pridať druhý a zápas doviedli do víťazného konca," povedal kouč Barcelony, ktorého fanúšikovia za zmenu herného štýlu podrobili kritike.

Robert Lewandowski Čítajte viac Odplata sa nekonala, Bayern opäť vyškolil Barcelonu. Výbuch United

"Keby sa lepšie pozreli na našu súpisku, tak by zistili, že s týmto hráčskym materiálom nemôžeme hrať tiki-taka.

Navyše stred ihriska bol prehustený, nemali sme priestor na kombináciu. Musel som reagovať," hájil svoje rozhodnutie Koeman.

Súčasný tím sa podľa neho nedá porovnávať s tým spred ôsmich rokov. Prekážalo mu zdržiavanie hry zo strany súpera a rozhodca na to adekvátne nezareagoval.

Lionel Messi, Mauricio Pochettino Čítajte viac Rozladený Messi po vystriedaní šomral. Nepodal trénerovi ruku?

„Stratili sme veľa času kvôli nezmyslom a zraneniam, ktoré zraneniami ani neboli. Rozhodca nadstavil len štyri minúty, toto sa musí zmeniť. Tímu, ktorý má v úmysle hrať futbal, treba pomôcť,“ dodal.

"Je to hanba. Ak by sme skórovali skôr, mohli sme pomýšľať na víťazstvo. Súper strelil veľmi rýchlo gól a potom začal brániť tesný náskok.

A to bolo pre nás náročné," komentoval 22-ročný Araújo, ktorému prihral na gól iba 17-ročný talent Gavi.

Emerson Royal Čítajte viac Milé slová a potom krutý predaj. Obrancu zaboleli kroky Barcelony

Barcelona figuruje s ôsmimi bodmi na 7. mieste tabuľky. Granada ešte v novom ročníku najvyššej španielskej súťaže nevyhrala, po cennej remíze v Barcelone jej s tromi bodmi patrí 17. priečka tesne nad pásmom zostupu.

"Vedeli sme, že Barcelona neprechádza najlepším obdobím. Preto bolo dôležité, že sme získali výhodu strelením skorého gólu.

Bod na Camp Nou je vždy dobrý výsledok, ale mohli sme mať tri. Boli sme k nim blízko. Na druhej strane domáci v závere vystupňovali tlak a deľba bodov je spravodlivá," vyhlásil strelec gólu Granady Duarte.

FC Barcelona – Granada CF 1:1 (0:1)
Góly: 90. Araujo – 2. Duarte


Standings provided by SofaScore LiveScore
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Granada #fc barcelona