Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Svet slintá, ale márne. Messi spomaľuje Paríž

Nestáva sa často, že Paríž Saint-Germain súperovi nestíha. Väčšinou diktuje tempo hry.

16.09.2021 16:14
Lionel Messi Foto: ,
Sklamaný Lionel Messi.
debata (1)

Je aktívnejší, nebezpečnejší, gólovejší. Ak to tak nie je, zväčša francúzsky gigant čelí niektorému z veľkoklubov. Hoci FC Bruggy už pozná, aké to je hrať finále oboch najprestížnejších líg, do tejto kategórie nepatrí.

Súpera s hviezdnym menoslovom sa však belgický zástupca na domácom štadióne nezľakol. Pred stredajším zápasom Ligy majstrov by bod bral. Po zápase sa mu máli. O Parížanoch platí presný opak.

„Máme skvelých hráčov, ale nie kvalitný tím. Potrvá, kým ním budeme. Čaká nás veľa práce. Lionel Messi, Neymar a Kylian Mbappé sú výborní hráči, ale ešte si úplne nerozumejú. Klobúk dole pred súperom. Túžil po víťazstve viac, ako my. Sme spokojní aj s bodom,“ tvrdí tréner Paríža Mauricio Pochettino po výsledku 1:1.

Slabší ako predtým

Argentínsky kouč sa snažil zahrať do autu fakt, že nový útočný trojzáprah MNM toho veľa neukázal.

Najmenej šťastný duel má za sebou Mbappé. Jeho prihrávku premenil Ander Herrera na prvý gól stretnutia. Neskôr vyrovnal domáci kapitán Hans Vanaken. Krátko na to sa 22-ročný rodák z Paríža zranil.

Jeho kolegovia na tom výkonnostne neboli o nič lepšie. Messi trafil brvno, ale väčšinou len krčil ramenami a chodil po ihrisku. No a Neymar? Za 90 minút neukázal nič, čo by stálo za zmienku.

„Odkedy prišiel do tímu Messi, je Paríž slabší ako predtým. Slintáme nad nimi, sú to traja fenomenálni hráči. Mám však pocit, že angažovanie Sergia Ramosa a Gianluigiho Donnarummu prinieslo väčší osoh, ako angažovanie Messiho. Ani to však nestačí, aby bol Paríž pasovaný do úlohy favorita,“ nešetrí PSG niekdajší anglický reprezentant Michael Owen.

Lionel Messi pri privítaní v Parku princov Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Lionel Messi máva fanúšikom v Parku princov.

Tri muchy jednou ranou

Tridsaťštyriročný Messi odohral svoj jubilejný 150. zápas v Lige majstrov. Predtým si v novom drese ťukol 24 minút vo francúzskej lige, na štadióne Jana Breydela prvýkrát nastúpil v základnej zostave po boku Brazílčana a Francúza.

„Nie je možné, aby hrali takto. Žiadne nasadenie, intenzita, napádanie ani pracovitosť. A v ofenzíve vôbec nič. Paríž spomaľoval akcie, aby sa do nich Messi zapájal. Spoliehal sa na jeho myšlienky. To isté robila v nedávnych sezónach aj Barcelona a doplácala na to,“ zamýšľa sa Nicolas Anelka, niekdajší hráč Manchestru United či Chelsea.

Paríž čakal, čo Messi urobí. Lenže barcelonská telepatia na nových spoluhráčov zatiaľ nefunguje. Rodák z Rosária chcel niečo vymyslieť, ale príliš mu to nešlo. Solídna obrana belgického majstra mu nedala dýchať. Bruggy tak zabili tri muchy jednou ranou.

„Zastavili Messiho, spomalili celý Paríž a dokázali ho rýchlo prečíslovať. Pochettino môže byť rád, že získali aspoň bod. Tie dva im v skupine s Lipskom a Manchestrom City budú chýbať. Messi sa správal nesebecky, podriaďoval svoju hru mužstvu. Ono však čakalo jeho kúzla. Preto sa Neymar nezapájal do hry a Mbappé nedostával poriadnu podporu. Nefungovalo to,“ dopĺňa futbalový kouč Rudi Garcia.

V rodnom Francúzsku si prešiel viacerými adresami. V Saint-Étienne, Lille, Marseille či Lyone však nie je taký tlak na výsledky, ako pod Eiffelovou vežou. Dobre o tom vie aj Garciov kolega z brandže Pochettino.

„Potrebujeme čas,“ prosí tréner Paríža.

O dva týždne hostí v šlágri Manchester City. Ak doma predvedie taký výkon ako v Bruggách, vypočujú si Messi a spol. niečo, na čo nie sú zvyknutí.

Piskot.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Lionel Messi