Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vyradil Slovan, vytrestal Manchester United. Bern sníva

Ďalší gól Cristiana Ronalda. Nešťastná červená karta. Vyrovnanie a otočenie skóre po obrovskej chybe. Manchester United zažil v Lige majstrov ďalší večer, na ktorý by najradšej zabudol.

15.09.2021 11:21
Young Boys Bern Foto: ,
Futbalista Young Boys Jordan Siebatcheu sa teší po strelení gólu do siete Manchestru United.
debata

Futbalisti anglického veľkoklubu prehrali v úvodnom dueli skupinovej fázy na ihrisku Young Boys Bern prekvapujúco 1:2.

„Úprimne? Neveril som tomu. Myslel som si, že je to iba sen. Dať víťazný gól Manchestru United v 95. minúte je neuveriteľné,“ povedal stredopoliar Bernu Fabian Rieder.

Favorit začal výborne, gólom Ronalda v 13. minúte sa ujal vedenia. O dvadsať minút však išiel predčasne pod sprchy Aaron Wan-Bissaka.

Švajčiarsky majster presilovku pretavil do zisku dôležitých troch bodov. Nicolas Moumi Ngamaleu najskôr vyrovnal a v záverečných sekundách dokonal obrat Jordan Siebatcheu.

"V tejto sezóne sme už vyhrali viacero zápasov, ale v Lige majstrov a proti Manchestru United? To je unikátny moment v klubovej histórii. Som vďačný za každého priaznivca, ktorý to mohol zažiť.

Chcem sa im poďakovať za podporu. Vďaka nim sme išli za hranicu svojich možností," vravel tréner domácich David Wagner.

Americký útočník Siebatcheu rozhodol po prihrávke krídelníka Manchestru Jesseho Lingaarda. Samostatný nájazd premenil na eufóriu domácich a obrovský hnev hostí.

„Taký je futbal. Ľudia robia chyby, nebudeme obviňovať Jesseho. Som si istý, že sa z toho pozbiera. Všetci sme svojim spôsobom pochybili,“ reagoval kapitán United Harry Maguire.

Robert Lewandowski Čítajte viac Odplata sa nekonala, Bayern opäť vyškolil Barcelonu. Výbuch United

Cesta Young Boys k jednému z najcennejších víťazstiev v dejinách klubu odštartovala v Bratislave. Bern v druhom predkole prešiel cez Slovan po remíze 0:0 a výhre 3:2 doma.

Neskôr vyradil aj Kluž a Ferencváros. V siedmich tohtosezónnych zápasoch Ligy majstrov päťkrát vyhral a dva razy remizoval.

„Chvíľu ešte budeme snívať a užívať si tieto chvíle. Potom sa začneme pripravovať na ďalšie duely,“ uzavrel hrdina Siebatcheu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #liga majstrov #Manchester United #Young Boys Bern