Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Milé slová a potom krutý predaj. Obrancu zaboleli kroky Barcelony

Brazílsky futbalista Emerson Royal sa v závere prestupového obdobia presunul z Barcelony do Tottenhamu.

14.09.2021 14:44
Emerson Royal Foto: ,
Emerson Royal už na rozcvičke Tottenhamu.
debata

Dvadsaťdvaročný obranca, ktorý pred pôsobením v Európe hrával v tímoch Ponte Preta a Atlético Mineiro, prišiel do katalánskeho klubu v roku 2019. Jeho nový zamestnávateľ zaplatil 12 miliónov libier, no vzápätí ho poslal na hosťovanie do Realu Betis.

V drese sevillského celku počas dvoch sezón odohral 79 zápasov (dal päť gólov, na desať prihral). Barcelona následne využila opciu a Betisu zaňho poslala deväť miliónov eur.

Lionel Messi Čítajte viac Plakal on i deti. Messi opísal chvíle, keď mu otec povedal: Koniec!

Emerson Royal nastúpil za katalánsky tím v troch zápasoch, kým sa spečatil jeho prestup do londýnskeho tímu za 25 miliónov eur. Štvornásobný reprezentant Brazílie podpísal zmluvu na ostrovoch do roku 2026.

Pred niekoľkými dňami sa pre denník Marca vrátil k odchodu z Barcelony.

Začiatkom augusta sa ukázal jej fanúšikom. Prezident klubu Joan Laporta vtedy uviedol, že dúfa v dlhé pôsobenie staronovej posily na štadióne Camp Nou. Všetko bolo napokon inak.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Emerson Royal (@emerson_royal)

Vedenie rodákovi zo Sao Paula oznámilo, že v ťažkom období z pohľadu klubu bude najlepšie, keď odíde. Ako je známe, Barcelona sa v snahe záchrany rozpočtu zbavila niekoľkých hráčov.

"Zabolelo ma, ako klub riešil moju situáciu. Keď som doň prišiel, myslel som si, že nemá v úmysle predať ma.

No tým, ako som vnímal dianie, som teraz presvedčený o tom, že to bol od začiatku plán," povedal Emerson Royal a doplnil, že ho z Barcelony v podstate slušným spôsobom vyhodili.

Švajčiarsko Futbal LM 1. kolo E Skupina Čítajte viac Štartuje Liga majstrov. Messiho misiu môže narušiť Ronaldov ošiaľ

„Stále som vedeniu hovoril, že mojím snom je hrať tu. Nie som hlúpy. Adresovali mi milé slová, no zároveň chceli, aby som odišiel,“ povzdychol si.

Cez víkend si odkrútil debut v Tottenhame. Odohral celý nevydarený zápas v Premier League, v ktorom Spurs prehrali na ihrisku Crystal Palace 0:3.

Braithwaite na operáciu

Barcelona má v úvode sezóny problémy so zložením útočnej formácie, najmä po odchode Lionela Messiho aj Antoina Griezmanna.

Zdravotne v poriadku ešte nie je mladík Ansu Fati, zranený je Sergio Agüero a to nie je všetko. Operáciu ľavého kolena totiž potrebuje dánsky reprezentant Martin Braithwaite.

Vedenie Kataláncov informovalo, že koleno 30-ročného rodáka z Esbjergu nezareagovalo na konzervatívnu liečbu, preto pôjde Dán po skalpel. Aktuálne nie je známe, ako dlho bude skúsený ofenzívny futbalista pauzovať.

V aktuálnej sezóne absolvoval Braithwaite tri ligové stretnutia, pričom v úvodnom súboji ročníka proti tímu San Sebastián (4:2) dvakrát skóroval a pridal aj asistenciu.

„Blaugranas“ už v utorok vstúpia aj do skupinovej časti Ligy majstrov, keď na svojom štadióna Camp Nou hostia nemecký Bayern Mníchov. V La Lige najbližšie absolvujú Katalánci duel proti Granade v pondelok 20. 9. (SITA)


Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #Emerson Royal