Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Plakal on i deti. Messi opísal chvíle, keď mu otec povedal: Koniec!

Bol to pre neho šok. Vo futbalovom živote väčší nezažil. A to si počas mimoriadne úspešnej kariéry toho preskákal mnoho.

09.09.2021 10:21
Lionel Messi Foto: ,
Lionel Messi.
debata

Lionel Messi a FC Barcelona. Malo to byť spojenie – ak to trochu preženieme – na život a na smrť. Nerozlučnú dvojicu nemal rozdeliť ani blížiaci sa koniec aktívnej kariéry drobného, no o to šikovnejšieho Argentínčana.

V štruktúrach klubu mal zostať aj potom.

Lenže osud – a najmä (ne)hospodárenie klubu z Nou Campu – všetko zariadil inak. Jeden z najlepších hráčov futbalovej histórie bol nútený zo Španielska odísť a upísal sa Parížu St. Germain.

Chabib Nurmagomedov, Cristiano Ronaldo Čítajte viac Prerieknutie kamaráta? Chabib odtajnil, prečo Ronaldo opustil Juventus

„Myslel som si, že nová zmluva je len formalita. Otec sa v to ráno stretol s Joanom Laportom (prezidentom Barcelony, pozn.). Keď sa vrátil, oznámil mi: Je koniec! Barcelona už nie je tvoj klub,“ prezradil Messi.

Legenda s číslom 10 na drese sa musela upokojiť. Správu, ktorá ohromila milióny fanúšikov po celom svete, predýchavala len ťažko.

„Potreboval som sa pripraviť na to, ako to oznámiť Antonelle (Messiho manželka, pozn.) a deťom. Bol to pre mňa tvrdý úder,“ pokračoval Messi.

„Aj im sme totiž tvrdili, že v Barcelone zostávame. Plakali sme, boli sme na tom biedne,“ dodala superhviezda.

Lionel Messi Čítajte viac PSG priviedlo Messiho, United Ronalda. Ktorý klub však minul najviac?

Po tom, ako prežila skľučujúce chvíle, našla v odchode do Francúzska predsa len čosi pozitívne.

„Neymar. Tešil som sa na neho. Hrali sme spolu štyri roky, nastrieľali sme asi 300 gólov. Niektoré naše akcie si moje deti doteraz pozerajú na YouTube,“ pousmial sa Messi.

Navyše, v Paríži našiel už 34-ročný strelec výnimočný tím. Taký, s ktorým môže pomýšľať na trofej v každej súťaži – vrátane Ligy majstrov.

Dočká sa ich?

ronaldo, messi Čítajte viac K Messimu vraj príde Ronaldo. Má to len jeden háčik

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Neymar #fc barcelona #Paríž St. Germain #Lionel Messi