Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ronaldo venoval návrat jedinému mužovi. Juventus ukázal náhradu

Úradujúci anglický futbalový vicemajster Manchester United potvrdil príchod portugalského reprezentanta Cristiana Ronalda.

31.08.2021 16:56 , aktualizované: 18:15
Cristiano Ronaldo Ole Gunnar Solskjaer Foto: ,
August 2006. Cristiano Ronaldo a súčasný tréner Manchestru United Ole Gunnar Solskjaer na Old Trafforde.
debata

Tridsaťšesťročný útočník, ktorý naposledy pôsobil v turínskom Juventuse, podpísal s klubom Premier League dvojročnú zmluvu s opciou na ďalšiu sezónu. Podľa agentúry AFP sa môže odstupné vyšplhať až na 23 miliónov eur.

„Manchester United je nadšený, že môže potvrdiť podpis dvojročnej zmluvy s Cristianom Ronaldom,“ uviedli „červení diabli“ v oficiálnom stanovisku na svojom webe.

Majster Európy z roku 2016 sa vracia na Old Trafford po dvanástich rokoch.

Man United Ronaldo MUFC Čítajte viac Ronaldo súhlasil so znížením platu. I tak bude zarábať najviac

"Manchester United je klub, ktorý mal vždy špeciálne miesto v mojom srdci. Ohromilo ma, koľko správ som dostal od piatka.

Nemôžem sa dočkať momentu, keď vybehnem na Old Trafford, budem hrať pred plnými tribúnami a uvidím znovu všetkých fanúšikov. Teším sa na chvíľu, keď sa po reprezentačnej prestávke pripojím k tímu. Verím, že máme pred sebou veľmi úspešnú sezónu," vyhlásil Ronaldo.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Ten už minulý týždeň v piatok potvrdil trénerovi Massimilianovi Allegrimu, že nechce hrať ďalej za Juventus.

Talianske médiá začali spájať jeho budúcnosť s Manchestrom City, správy z Anglicka však informovali, že záujem City nie je až taký horúci a väčšie šance na jeho získanie má United, čo sa o pár hodín potvrdilo.

Ronaldo potvrdil, že dôležitým faktorom pri rozhodovaní o jeho návrate zohral dlhoročný bývalý tréner United Alex Ferguson.

"Aj keď som proti Manchestru United nastúpil ako súper, vždy som cítil lásku a rešpekt zo strany fanúšikov tohto klubu.

O tomto som na sto percent sníval. Som späť. Som tam, kam patrím. Sir Alex, toto je pre teba," zverejnil Portugalčan na sociálnej sieti instagram.

Päťnásobný víťaz Zlatej lopty prišiel do Juventusu v roku 2018 z Realu Madrid a odohral celkovo 134 zápasov, v ktorých strelil 101 gólov.

Cristiano Ronaldo Čítajte viac Návrat kráľa! Ronaldo sa po 12 rokoch vráti do Manchestru United

Pred začiatkom tohto ročníka sa špekulovalo o jeho návrate do Španielska, no samotný útočník to dementoval. Po príchode Lionela Messiho do Paríža St. Germain sa hovorilo aj o Ronaldovom angažovaní, to však francúzsky klub odmietol.

Počas svojho prvého pôsobenia na Old Trafford v rokoch 2003–2009 odohral Ronaldo za United 292 zápasov, v ktorých nastrieľal 118 gólov.

Juventus získal Keana

Juventus si po odchode Ronalda zabezpečil náhradu. Z Evertonu získal na dvojročné hosťovanie Moisea Keana. Turínčana zároveň získali aj právo na trvalý prestup za predpokladu splnenia určitých podmienok.

Taliansky útočník bude stáť počas dvoch sezón sedem miliónov eur a za prípadný trvalý prestup bude musieť Juventus zaplatiť 28 miliónov eur.

Kean v Juventuse odštartoval svoju profesionálnu kariéru v roku 2016, v roku 2019 odišiel do Evertonu. V minulej sezóne bol na hosťovaní v Paríži St. Germain. Informovala o tom agentúra AP.

debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #Manchester United