Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Real dal tri góly, aj tak nevyhral. Jeho zvučná posila naservírovala súperovi

Futbalisti Realu Madrid nedokázali nadviazať na úvodné víťazstvo nad Alavesom (4:1) a v 2. kole španielskej La Ligy iba remizovali na ihrisku Levante 3:3.

23.08.2021 12:37 , aktualizované: 13:33
Real Madrid, Levante Foto: ,
Hráči Realu Madrid po tom, ako dostali tretí gól od Levante.
debata

Tréner Carlo Ancelotti nebol spokojný s herným prejavom svojho tímu, škrel ho najmä slabý defenzívny výkon zvýraznený tromi inkasovanými gólmi.

"Ťažko sa hľadajú slová na vysvetlenie toho, čo sa stalo. Ušli nám dva body. Nezachytili sme úvod druhého polčasu, vstúpili sme doň veľmi vlažne.

Potrebujeme sa zlepšiť po defenzívnej stránke," komentoval Ancelotti diétny výkon svojich zverencov.

Kylian Mbappé Čítajte viac Čo bude s Mbappém? Z Messiho nebol nadšený, no spoločná akcia je hitom

Hostia sa ujali vedenia v 5. minúte, keď sa presadil Gareth Bale, no Levante v priebehu jedenástich minút druhého polčasu otočilo skóre.

Real vyrovnal v 73. minúte zásluhou striedajúceho Viniciusa Juniora, ale vzápätí poslal domácich opäť do vedenia Rober Pier.

Prispela k tomu chyba Davida Alabu, novej posily madridského tímu, ktorá prišla z Bayernu. Rakúsky reprezentant poslal loptu po súperovom centri nešťastne hlavou na troch voľných hráčov Levante. Thibauta Courtoisa prekonal spomínaný Pier (vo videu v čase 1:09).

Bod „bielemu baletu“ zachránil päť minút pred koncom opäť Vinicius, predtým nastrelili domáci žrď. Tí dohrali bez vylúčeného brankára Aitora Fernandeza.

Keďže Levante si už vyčerpalo všetky striedania, do brány musel ísť obranca Ruben Vezo. Real však nedokázal počas krátkej „presilovky“ nájsť cestu k víťaznému gólu.

Ancelotti po zápase našiel len veľmi málo pozitív, spomedzi hráčov vyzdvihol iba Viniciusa.

„Má svoje kvality, je rýchly, mladý. Je to šikovný útočník,“ povedal na adresu 21-ročného Brazílčana, ktorý naskočil do hry v 59. minúte, keď vystriedal Edena Hazarda.

Kiko Casilla Čítajte viac O víťazstve majstra rozhodol lapsus brankára. Real ratoval bod v závere

Už o štvrťhodinu neskôr strelil prvý zo svojich dvoch gólov. Taliansky kouč nechcel prezradiť, či v ďalšom zápase dá Viniciusovi šancu v základnej zostave:

"Neprikladám príliš veľkú váhu tomu, kto nastúpi v základe. Nie je to také dôležité. Dnes Vinicius svojou sviežosťou zmenil vývoj zápasu.

To, čo nám škrípalo, bola defenzíva, nie útok. Náš tím musí zlepšiť celkový prístup pri bránení."

Real tak nevyužil zakopnutie rivala Barcelony, ktorá v sobotu remizovala na pôde Bilbaa 1:1. Naopak, majstrovské Atlético Madrid zvíťazilo nad Elche 1:0 a po dvoch zápasoch má na konte plný počet bodov.

Jediný gól strelil v 39. minúte Angel Correa. Bol to jeho tretí presný zásah v dvoch dueloch. V základnej zostave dostal prednosť pred Luisom Suárezom, ktorý začal na lavičke a na ihrisko prišiel až po hodine hry.

„Angel je veľmi rýchly, hrá kolmo dopredu, dokáže sa zvrtnúť na mieste ako nikto iný. Je veľmi nebezpečný, nemôžete sa ho ani dotknúť,“ povedal na adresu Correu tréner „Los Colchoneros“ Diego Simeone.

Dimitri Payet, Nice, Marseille Čítajte viac Messi, kam si to prišiel? Hviezdu Marseille trafila fľaša, po reakcii nastalo peklo

Na štadión Wanda Metropolitano sa prvýkrát od marca 2020 vrátili fanúšikovia, duel sledoval obmedzený počet 25 000 divákov.

Atlético im pred zápasom ukázalo majstrovskú trofej za minulú sezónu.

„Potrebujeme fanúšikov v hľadisku. Hrali sme bez nich rok a pol. Bolo úžasné ich vidieť opäť na tribúnach a ukázať im minulosezónnu trofej. Je skvelé, že môžeme na našom štadióne opäť hrať pred divákmi,“ citovala Simeoneho agentúra AFP.

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #atlético madrid