Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pomôžte s evakuáciou hráčok, apeluje FIFA. Smrť talentu ju šokovala

Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) oslovila vlády viacerých štátov, aby pomohli s evakuáciou hráčok z Afganistanu.

21.08.2021 22:43
Afganistan Taliban Kábul dobytie letisko USA... Foto: ,
Na snímke zo 16. augusta 2021 niekoľko stoviek ľudí sa zhromažďuje pri vojenskom lietadle amerických vzdušných síl C-17 počas evakuácie na medzinárodnom letisku Hamída Karzaja v Kábule.
debata (13)

Obáva sa o ich životy po tom, ako moc v krajine prevzalo radikálne hnutie Taliban. O pomoc žiada aj hráčska asociácia FIFPro.

FIFA je v kontakte s Afganskou futbalovou federáciou (AFF) a ďalšími organizáciami.

„Situácia je naďalej nestabilná a veľmi znepokojivá. Chceme dostať do bezpečia čo najviac ľudí, ako bude možné. Dostávame informácie od futbalistiek v krajine,“ znelo stanovisko FIFA.

Two Catastrophes Analysis Kábul lietadlo odlet Čítajte viac Rozdrvilo ho lietadlo. Pri úteku zahynul veľký afganský talent

Mnoho hráčok sa po zhoršení bezpečnostnej situácie uchýlilo do úkrytov. „Nemôžem spať, plačem a cítim sa bezmocná,“ citoval portál BBC Khalidu Popalovú.

Bývalá reprezentačná kapitánka sa v roku 2007 výraznou mierou pričinila o vznik prvého ženského národného tímu Afganistanu.

FIFA vyjadrila sústrasť rodine Zakího Anvarího, reprezentanta Afganistanu do 17 rokov. Ten zahynul, keď sa snažil dostať do odlietajúceho lietadla americkej armády.

„FIFA je šokovaná a zarmútená jeho tragickým úmrtím. Posielame najhlbšiu sústrasť Zakího rodine. Tamojší hráči majú v tomto zložitom období našu podporu,“ odznelo v stanovisku.

13 debata chyba
Viac na túto tému: #Afganistan #FIFPro