Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Schudol šesť kíl. Neapol je unesený z Lobotku, prirovnávajú ho k Modričovi

Stavbyvedúci. Šofér neapolského vozidla. Kľúč k úspechom. Maják belasých. Stanislav Lobotka má v Neapole nové prezývky. Všetky sú prejavom uznania i tvrdej roboty, ktorú pred začiatkom blížiacej sa sezóny podstúpil.

09.08.2021 09:47
Stanislav Lobotka Foto: ,
Stanislav Lobotka so spoluhráčmi z Neapola.
debata (12)

Pätnásteho januára 2020 prestúpil z Celty Vigo do Neapola. Investícia za 23 miliónov eur bola značná, očakávania od novej posily ešte väčšie.

Lobotka sa stal jedným z prvých hráčov, ktoré do klubu priviedol kouč Gennaro Gattuso. Jeho éra však nebola veľmi úspešná a dole vodou to išlo aj so slovenským reprezentantom.

Odchovanec AS Trenčín sa vinou zranení i nedostatočnej dôvery od trénera objavoval na ihrisku len sporadicky. Za rok a pol odohral dovedna 39 zápasov, väčšinu z toho ako striedajúci hráč.

„V tom čase som bol ešte v Interi Miláno. Sledovali sme ho, bol na zozname možných posíl. Chceli sme ho priviesť, lebo mám rád stredopoliarov, ktorí nabehajú veľa kilometrov. Som rád, že ho máme v tíme,“ priznal pred niekoľkými dňami Luciano Spalletti.

Nový kouč Neapola akiste zachytil šumy o tom, že Lobotka nie je v najlepšej forme. Talianske médiá viackrát informovali o tom, že má nadváhu.

V neľahkých pandemických časoch sa stal otcom a novú rolu si užíval. Krátko pred tohtoročnými majstrovstvami Európy absolvoval operáciu mandlí a pripravoval sa na vrchol reprezentačnej sezóny.

Miestnych novinárov i trénerský štáb vraj príjemne prekvapil. Lobotka dorazil na predsezónny kemp vo výbornej forme.

„V tréningoch patril prinajmenšom k najlepším. Vďaka personálu Neapola a novej diéte, ktorú mu naordinoval, schudol šesť kíl za niekoľko dní. Už nie je taký pomalý a apatický hráč, na ktorého ostatní zazerali,“ ilnapolionline.com

Podľa viacerých expertov či bývalých hráčov Lobotka na začiatku svojej neapolskej púte doplatil na nešvár niektorých trénerov.

"Lobotka? Vo futbale je tendencia hráča na prvý pohľad buď zavrhnúť alebo povýšiť. Je to nesprávny postup. Niektorým totiž dlhšie trvá, kým sa predvedú.

Stanislav Lobotka Čítajte viac Škrtel by ho nechal doma. Má ísť Lobotka na Euro?

Slovák vo svojich tímoch ešte nesklamal a jeho kvalita nikdy nebola spochybnená. Potreboval len viac času na aklimatizáciu.

Keby ho Spalletti nepovažoval za dôležitú súčasť tímu, už by tam nebol. Najlepším príkladom tejto dôvery je Giovanni Di Lorenzo.

Keď hral v Serii D, bol len do počtu. A teraz je majster Európy a vzácny ako drahokam. Aj jeho výkony posudzovali menej uponáhľaným a obozretnejším spôsobom. Lobotka z toho môže vyťažiť," vyhlásil niekdajší hráč Neapola Gaetano Fontana.

Neapol odohral v príprave dovedna päť zápasov. Všetky vyhral – nad Bayernom Mníchov 3:0, Wislu Krakov zdolal 2:1. Vo všetkých stretnutiach bol Lobotka v základnej zostave a odohral plnú minutáž.

„Kľúče Neapola drží v ruke vynikajúco pripravený Lobotka. Spallettiho stávka na slovenského reprezentanta je riskom, ktorý môže priniesť zisk,“ napísala La Gazzetta dello Sport a uviedla, že proti Bayernu bol slovenský reprezentant jedným z najlepších hráčov na ihrisku.

Po ťažkých mesiacoch začalo u Lobotku svitať na lepšie časy. Svojimi výkonmi si získal nielen spoluhráčov a trénera, ale aj priaznivcov. Ako hodnotia výkony slovenského stredopoliara?

Niektorí ho označili za Andrésa Iniestu, iní prirovnali Lobotku s Elifom Elmasom k hviezdam Realu Madrid Lukovi Modričovi a Tonimu Kroosovi a ďalší ho zasa vidia ako čašníka, ktorý servíruje svojim spoluhráčom lopty ako na tanieri…

© Autorské práva vyhradené

12 debata chyba
Viac na túto tému: #SSC Neapol #Stanislav Lobotka #Luciano Spalletti