Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nebude to také ľahké, Paríž! Zmarí protest Barcelony Messiho odchod?

Sága o Lionelovi Messim, ďalšia časť. O čom bude? Tentokrát o pravidlách, ktoré Barcelone zabránili udržať si v kádri svoju legendu a otvorili jej cestu do Paríža. Alebo nie?

09.08.2021 08:03
Spain Soccer Barcelona Messi Foto: ,
Lionel Messi počas emotívnej rozlúčky s FC Barcelona.
debata

V zamotanej situácií okolo jedného z najlepších hráčov sveta je veľa nejasností. Isté však je minimálne to, že po 21 rokoch si na seba nebude obliekať dres FC Barcelona.

„Leo tu chcel zostať. Priali sme si to aj my. Pravidlá La Ligy to však neumožnili. Musíme sa s tým zmieriť," cituje stanovisko klubu prezidenta Joana Laportu.

Staronový šéf 26-násobného španielskeho majstra priznal, že situácia bola neriešiteľná.

"Po predošlom vedení sme zdedili klubové financie v katastrofálnom stave a platy hráčov presahujú hranicu 110 percent celkových príjmov klubu.

Emotívna rozlúčka Lionela Messiho s FC Barcelona Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Emotívna rozlúčka Lionela Messiho s FC Barcelona.

Pri limitoch zo strany La Ligy a Finančného Fair Play (FFP) nemáme žiadny priestor na manévrovanie," doplnil Laporta.

Práve FFP je kameňom úrazu pri presune Messiho do Paríža. Argentínsky virtuóz priznal, že s klubom rokuje.

„Po oznámení, že končím v Barcelone, sa mi ozvalo viacero klubov. Môžem potvrdiť, že rokujem aj s Parížom, nič však ešte nie je definitívne,“ informoval Messi na emotívnej tlačovej konferencii.

Spain Soccer Barcelona Messi Čítajte viac So slzami v očiach. Messi sa lúčil s Barcou, smeruje do Paríža

Kým v Barcelone budú musieť okrem astronomického platu Messiho ešte škrtať, aby sa zmestili do limitu La Ligy, Paríž na prestupovom trhu doslova hoduje.

Blaugranas mali s Messim na výplatnej páske 110-percent z celkových príjmov klubu. Po jeho odchode sú na hranici 95 percent. Musia sa však dostať na 70 percent.

Preto sa špekuluje o odchode ďalších hráčov. Napríklad o Sergiovi Agüerovi, ktorý začiatkom tohto letného prestupového obdobia prišiel z Manchestru City. S cieľom zahrať si po boku Messiho aj na klubovej úrovni…

Späť ku kráľom trhu z Paríža. V ostatných týždňoch pod Eiffelovou vežou pribudli hráči ako Gianluigi Donnarumma, Achraf Hakimi, Georginio Wijnaldum a niekdajší kapitán Realu Madrid Sergio Ramos.

Pre Paríž je to najlepšie prestupové obdobie v histórii, ale Barcelona podľa denníka Marca upozornila na to, že neprebehlo podľa pravidiel. Francúzsky veľkoklub je na tom z hľadiska FFP ešte horšie, ako Katalánci.

Lionel Messi Čítajte viac Prehováral ho aj prezident. Messi myslí na barcelonské účtovníctvo

"V sezóne 2019/20 bolo na platy hráčov PSG použitých 99 percent z celkových príjmov klubu, pričom v Barcelone to bolo na úrovni 54 percent,“ uvádza sa v stanovisku, ktoré bolo zaslané na Odvolací súd Európskej komisie zástupcami „blaugranas“ v mene Dr. Juana Branca.

V kuloároch sa šepká o tom, že Messi by si mal počas najbližších troch rokov prilepšiť o 40 miliónov eur za jednu sezónu.

Stane sa to však len v prípade, že odvolanie Barcelony – podobné spory s Parížom mala aj v roku 2017, kedy sa do metropoly Francúzska sťahoval za 222 miliónov eur Brazílčan Neymar – nebude úspešne.

Lionel Messi Čítajte viac Prekrásne šialenstvo. Messi prekonal Ronalda fotografiou na sociálnej sieti

V tom prípade by sa celý prestup minimálne pozdržal či dokonca aj celkom zmaril.

Zaujímavosťou je, že si PSG na zajtra zarezervoval Eiffelovu vežu. Keď to spravil naposledy, oznámil príchod Neymara.

Dočká sa podobnej pocty aj Messi, alebo si bude musieť počkať na odobrenie od právnikov?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #Lionel Messi #Paríž Saint-Germain