Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Priznal sa, že hral pod falošnou identitou. Strelec Stuttgartu spoznal trest

Konžský futbalista Silas Katompa Mvumpa dostal dištanc na tri mesiace a pokutu 30-tisíc eur. Útočníka Stuttgartu potrestali po tom, ako sa priznal, že dva roky hral pod falošnou identitou.

11.06.2021 20:48
debata (2)
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Silas (@silas_wamangituka_14)

Mvumpa vystupoval pod menom Silas Wamangituka a neuviedol ani pravdivý dátum narodenia. Podľa jeho slov sa stal obeťou podvodných praktík svojho agenta a svoju pravú identitu skrýval zo strachu.

„Bolo jasné, že dostane trest. Verdikt však zobral do úvahy, aj mimoriadne okolnosti prípadu a sme radi, že je koniec,“ citovala agentúra AFP stanovisko Stuttgartu.

Silas Wamangituka Čítajte viac Opora bundesligistu hrala pod zmeneným menom a je o rok staršia

„Uplynulých niekoľko rokov som žil v permanentnom strachu a bál som sa o moju rodinu v Kongu. Bolo pre mňa veľmi ťažké odhaliť môj skutočný príbeh,“ povedal v utorok Silas.

Jeho falošnú identitu údajne vymyslel jeho agent, ktorý ho ako 19-ročného nechal žiť vo svojom byte v Paríži a zmenil mu v dokladoch meno i dátum narodenia.

Je podozrenie, že tak urobil, aby pretrhol kontakty hráča na jeho bývalý klub v Kongu a zvýšil Silasovu závislosť na svojej osobe agenta.

Silas prišiel do Stuttgartu v roku 2019 z francúzskeho druholigového FC Paríž.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #VfB Stuttgart #Silas Wamangituka