Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Spečatené, ostrostrelec Schranz je hráčom Slavie. Dres zošívaných mu svedčí

Útočník Ivan Schranz sa stal prvou letnou posilou českého futbalového majstra Slavie Praha. O príchode slovenského reprezentanta z Jablonca informovala stránka klubu.

08.06.2021 10:51 , aktualizované: 10:59
debata

Opačným smerom putujú krídelník Tomáš Malínský a obranca Jaroslav Zelený.

"Ivan patrí k najlepším hráčom tohto ligového ročníka, navyše sa v Česku presadzuje už dlhší čas. Je to preverený hráč s výborným charakterom, ktorý dokáže v útočnej fáze zahrať na viacerých postoch.

Veríme, že pre Slaviu bude vhodnou posilou," uviedol pre klubový web športový riaditeľ Slavie Jiří Bílek.

„Slavia je top klub, jeden z najlepších v Európe. Keď o mňa prejavila záujem, nemal som dôvod váhať! Pokúsim sa dať do svojich výkonov maximum a pomôcť mužstvu tak, ako len budem vedieť. Urobím pre to všetko, chcem získavať trofeje,“ povedal Schranz po podpise trojročnej zmluvy.

Dvadsaťsedemročný Schranz má za sebou vydarenú sezónu, v drese Jablonca nastrieľal 13 gólov a stíhal kráľa strelcov v Česku, 15-gólového Jana Kuchtu.

Aj vďaka Schranzovým gólom skončil Jablonec v sumáre súťažného ročníka Fortuna ligy na 3. mieste a môže sa tešiť na Európsku ligu.

Schranz je ofenzívny univerzál, ktorý okrem hrotového útočníka dokáže zahrať aj v pozícii stiahnutého hráča viac do stredu poľa či na krídle. Slavia bude pre neho piaty český angažmán.

Po príchode zo Spartaka Trnava v roku 2017 pôsobil chvíľu v Sparte Praha, neskôr v Dukle Praha, Českých Budějoviciach a už spomenutom Jablonci.

Jeho výkony si všimol aj reprezentačný tréner Štefan Tarkovič, ktorý ho nominoval na majstrovstvá Európy. Pre zranenie stehenného svalu je však jeho účasť neistá.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ivan Schranz #SK Slavia Praha