Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prestupová bomba? Hamšík je na odchode zo Švédska, píšu Turci

Slovenský reprezentant Marek Hamšík v krátkom čase možno opäť zmení dres.

05.06.2021 15:27 , aktualizované: 20:42
Marek Hamšík, Stanislav Lobotka Foto: ,
Marek Hamšík (v popredí).
debata (5)

Kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie a opora švédskeho IFK Göteborg si možno od budúcej sezóny 2021/2022 vyskúša pôsobenie v Turecku.

Viaceré turecké i talianske médiá prišli v sobotu s informáciou, že o vynikajúceho stredopoliara má záujem Trabzonspor.

Štvrtý tím uplynulej sezóny tureckej Süper Lig zatiaľ nenašiel s 34-ročným Hamšíkom zhodu v ekonomických otázkach.

Marek Hamšík Čítajte viac Škriniar netuší, čo sa deje v Interi, Hamšík čo je s jeho lýtkom

Turecký klub núka dvojročný kontrakt za 3 milióny plus bonusy. Hamšík údajne preferuje gážu vo výške 2,5 milióna za sezónu.

Obe strany sa údajne zatiaľ nevedia dohodnúť na výške platu. Turci núkajú Slovákovi 2-ročný kontrakt so sezónnou mzdou 1,5 milióna eur plus bonusy. Hamšík vraj preferuje 2,5 milióna eur za sezónu.

Hamšík je po ukončení zmluvy s čínskym Dalianom v Göteborgu. V Allsvenskan stihol odohrať šesť zápasov, strelil jeden gól. Okrem Hamšíka prejavil Trabzonspor záujem aj o nórskeho útočníka Alexandra Sörlotha z Lipska.

„Bolo by skvelé, keby to so Sörlothom vyšlo. Náš prezident sa ho snaží angažovať. Ak by sme si mali na neho počkať, ja som pripravený. Ak by to nevyšlo, máme plán B,“ citoval 57-ročného trénera portál gazetefutbol.de.

Plán B je podľa Avciho práve slovenský legionár v službách švédskeho IFK Göteborg: „Hamšík je skvelý hráč. Aj tento prestup by bol pre nás extrémne dobrý. Ale popri tom všetkom musíme mať na zreteli aj naše finančné možnosti.“

Informácie tureckých médií potvrdil aj športový riaditeľ IFK Göteborg Pontus Farnerud. „Hamšík môže opustiť klub bez odstupného,“ reagoval funkcionár na adresu slovenského reprezentanta, ktorého zmluva s IFK vyprší v auguste.

„Göteborg nedokáže držať krok s platovou ponukou Trabzonsporu. Ale aj viceprezident Trabzonsporu Ertugrul Dogan má isté hranice. A predstavy Hamšíkových poradcov a tureckého klubu sú zatiaľ ďaleko od seba,“ konštatoval internetový portál fussballinfo.net.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hamšík