Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pirlo skončil na lavičke Juventusu Turín, nahradí ho Allegri

Novým trénerom futbalistov Juventusu Turín sa stal Massimiliano Allegri. Do klubu prišiel po druhý raz, keď ho v období 2015-2019 doviedol k piatim ligovým titulom za sebou. Vo funkcii nahradil Andreu Pirla.

28.05.2021 13:36
Andrea Pirlo Foto: ,
Tréner Juventusu Andrea Pirlo v zápase proti Beneventu.
debata

„Allegri pozná tím veľmi dobre a miluje tento klub, rovnako ako klub jeho. Dnes sa začína nové spoločné dobrodružstvo,“ uviedol Juventus v stanovisku.

Vedenie „starej dámy“ potvrdilo jeho angažmán iba pár hodín po oficiálnom odvolaní Pirla. Ten vydržal vo funkcii iba jednu sezónu, keď vlani v auguste nahradil Maurizia Sarriho. Mužstvo pod jeho vedením však nepredvádzalo adekvátne výkony a skončilo až na 4. mieste v tabuľke, v Lige majstrov ho vyradilo už v osemfinále FC Porto.

Allegri pôsobil v Juventuse celkovo päť rokov, okrem piatich titulov sa s ním dvakrát prebojoval do finále Ligy majstrov, v roku 2015 nestačili na Barcelonu a o dva roky neskôr prehrali s Realom Madrid.

Škriniar bude mať nového trénera

Nástupcom Antonia Conteho na lavičke talianskeho futbalového majstra Interu Miláno by sa mohol stať Simone Inzaghi. Ten odchádza z Lazia Rím a miestne médiá špekulujú, že zamieri na San Siro.

Štyridsaťpäťročný Inzaghi vyhral s Laziom za päť rokov tri trofeje. Raz s ním uspel v Talianskom pohári a dvakrát v národnom Superpohári. V aktuálnej sezóne postúpil s mužstvom do osemfinále Ligy majstrov.

Podľa Sky Italia je už vraj predbežná ústna dohoda medzi ním a „Nerazzurri“. Hoci chcel bývalý taliansky reprezentant pokračovať vo Ríme, Milánčania ho údajne dokázali presvedčiť. V Interi pôsobí slovenský reprezentačný stopér Milan Škriniar.


Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #Juventus Turín #Andrea Pirlo