Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ibrahimoviča potrestali za podiel v stávkovej kancelárii. Nie je sám

Vyšetrovanie Európskej futbalovej únie (UEFA) potvrdilo, že švédsky útočník Zlatan Ibrahimovič je majiteľom 10-percentného podielu na majetku stávkovej spoločnosti Bethard, ktorá má webové sídlo na Malte.

27.05.2021 13:53
Zlatan Ibrahimovič Foto: ,
Zlatan Ibrahimovič.
debata

Kontroverzný futbalista sa z tohto dôvodu nevyhol pokute 50-tisíc eur, ďalších 25-tisíc zaplatí jeho zamestnávateľ AC Miláno.

"Náš odvolací orgán prijal rozhodnutie pokutovať Zlatana Ibrahimoviča za porušenie článku 12 ods. 2 písm. B) disciplinárneho poriadku UEFA.

Ide o to, že profesionálny futbalista nemôže mať finančný záujem v stávkovej spoločnosti. Podľa nami vydanej smernice musí futbalista ihneď zrušiť svoj podiel v predmetnej stávkovej spoločnosti.

Pokutu dostal aj klub, ktorý ho zamestnáva, a to za porušenie článku 8 disciplinárneho poriadku," informovala UEFA v tlačovej správe, cituje ju web goal.com.

Tridsaťdeväťročný Ibrahimovič sa mal predstaviť v drese Švédska na blížiacich sa majstrovstvách Európy, ale napokon proti Slovensku pre zranenie kolena nenastúpi.

Napriek tomu, že vynechal takmer tretinu sezóny pre zranenie, v Serie A stihol nastrieľať 15 gólov a Milánčanom pomohol ku konečnej druhej priečke v tabuľke a účasti v skupinovej fáze Ligy majstrov.

Nestarnúci útočník už stihol podpísať zmluvu s AC Miláno aj na budúcu sezónu.


Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #Zlatan Ibrahimovič