Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lákadlo pre mnohých. Conte ide kvôli Škriniarovi za riaditeľom Interu

Chvíľu trvalo, kým si k sebe našli cestu. Po mesiacoch ťažkých bojov a zisku titulu je však z odchádzajúceho náhradníka stavebný kameň.

19.05.2021 15:00
Milan Škriniar Foto: ,
Futbalista roka 2020 Milan Škriniar s trofejou.
debata

Milana Škriniara niečo len tak nezlomí. V Zlatých Moravciach, Žiline či Janove mu na začiatku nebolo do spevu.

"Starší spoluhráči si ho doberali, že je drevený. Škriniar však človečinou i pracovitosťou zapadol medzi starých kozákov.

Niektorí dnešní mladí chlapci si myslia, že úspechy prídu samé. To u Škriniara nehrozí,“ povedal Pravde bývalý Škriniarov kouč Juraj Jarábek.

Aj pod jeho vedením v Moravciach tvrdým tréningom predbehol ostatných. Keď prišiel do Žiliny, urobil to isté. Do tretice všetko dobré, vravieva sa.

A tak Škriniar správny recept zopakoval aj v Sampdorii. Po pol roku vysedávania na lavičke bol z rodáka zo Žiaru nad Hronom najlepší obranca i žiadaný artikel.

Taliansko Futbal liga Inter Miláno Škriniar Čítajte viac Z tribún počul, že je drevený. Ak sa Škriniarovi ozve Anglicko, pôjde

Škriniar sa vybral do Interu. Serie A mu sadla, stal sa oporou Milánčanov. Bývalý kouč Luciano Spaletti si ho nevedel vynachváliť.

„Škriniar? Vynikajúci hráč a skvelý človek. Na takých môže klub postaviť svoju budúcnosť,“ rozplýval sa Spalletti.

Lenže k výraznejšiemu úspechu sa nedopracoval, a tak prišiel stroj na trofeje. Antonio Conte nastúpil do elitného trénerského kolotoča pred desiatimi rokmi. S Juventusom, Chelsea a Interom získal za ten čas osem pohárov.

Podarilo sa mu to aj vďaka momentálne veľmi modernému štýlu defenzívnej línie – s tromi stopérmi a dvomi krídelnými obrancami.

Contemu sprvu Škriniar do novej koncepcie nepasoval. Akoby aj, keď dekádu hral len v systéme so štyrmi obrancami.

Vo veľkom sa špekulovalo, že Škriniar z klubu odíde. Ozýval sa Real Madrid, FC Barcelona, oba manchesterské kluby, Tottenham…

Náhradník Škriniar si však svoje miesto v zostave vybojoval naspäť. Najkrajšou odmenou je titul talianskeho šampióna.

Inter Miláno Čítajte viac Hotovo! Inter so Škriniarom je majster Talianska, z trónu zosadil Juventus

Prestupové špekulácie neutíchajú ani dnes. V stredu preletela Britskými ostrovmi správa o veľkom záujem Tottenhamu i Manchestru United. Vraj sú ochotní obetovať desiatky miliónov eur i niektorého zo svojich hráčov.

Pri licitácii to však nebudú mať vôbec ľahké. Škriniarove výkony totiž slovenského reprezentanta vyniesli od náhradníka k jednému zo šiestich pilierov Interu.

"Conteho čaká stretnutie s riaditeľom klubu Stevenom Zhangom. Bude ho žiadať o sľub, aby nepredal ani jedného zo šiestich hráčov.

Kouč je presvedčený, že Inter nemôže prísť o Alessandra Bastoniho, Milana Škriniara, Achrafa Hakimiho, Nicolu Barellu, Romela Lukaka a Lautara Martínez.

Conte chce dostať záruky, aby vedel, na koľko bude jeho tím konkurencieschopný. Ak to nebude dostatočné, zváži svoju budúcnosť v klube," informoval sempreinter.com.

Ako kauza Škriniar dopadne?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Inter Miláno #Antonio Conte #Milan Škriniar