Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Plzeň bez Guľu? Krásnu bábiku vymenila špinavá upratovačka

Každý tréner má svoj osobitný štýl. Pristupovania k tréningovému procesu i ostrým duelom.

14.05.2021 11:31
Adrián Guľa Foto: ,
Adrián Guľa.
debata

Zdá sa, že rozdiel medzi Adriánom Guľom a Michalom Bílkom je markantný. Ukázalo sa to už po prvom stretnutí českého kormidelníka na lavičke Plzne.

Viktoria prehrala na Letnej 1:3 so Spartou, hoci viedla. Po vstrelenom góle však stavila na bránenie tesného náskoku, čo sa hosťom nevyplatilo.

Pražania výsledok dokonale otočili. Víťazný gól strelil exportným pokutovým kopom slovenský reprezentant Dávid Hancko.

Guľa duel sledoval už len z pozície diváka. Vedenie ho odvolalo po predchádzajúcom súboji, Plzeň remizovala s Příbramom 3:3.

Český Sport si v komentári poriadne podal plzeňský výkon proti Sparte a pripomenul výrazný rozdiel medzi taktikou Bílka a Guľu.

"Kto sledoval zápasy proti Příbramu a Sparte, musí konštatovať, že videl dva rôzne športy. Po sobotňajšej remíze prebral Plzeň kouč z iného cesta.

Bolo jasné, že pod Bílkovým vedením bude Viktoria v ofenzívnej fáze diétnejšia. Avšak, že sa Viktoria na Letnej po vstrelenom góle zakope pred vlastnou bránou a bude čakať na ranu z milosti, bolo šokujúce zistenie," píše Sport vo svojom komentári.

Česi pripomenuli, že hoci sa Guľovi vyčítalo množstvo vecí, jedna sympatická snaha sa mu nedá uprieť.

Adrián Guľa Čítajte viac Vedeniu došla trpezlivosť. Guľa v Plzni skončil

"Veľa kritických názorov od expertov sedela, ale jedno slovenskému trénerovi nemožno vyčítať. S tímom chcel hrať aktívne, dominantne na lopte, komplikovať situáciu súperovej obrane.

Dávať gól za gólom. Hoci to Západočechom niekedy dosť drhlo, bol ich futbal zábavný, žiadna nuda," pokračuje Sport.

Aké z toho vyplýva ponaučenie?

"Bolo isté, že Viktoria zmení svoju tvár. Načančanú bábiku nahradila zašpinená upratovačka. Obrovská zmena imidžu sa na Letnej dostavila.

Problémom je, že sa neuhladenom a nepeknom výkone prevážil pocit, že tú peknú babu chcete mať za každú cenu znova pri sebe…" uzatvára Sport.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Viktoria Plzeň #Adrián Guľa #Michal Bílek