Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

LM bez Juventusu? Po fiasku schytal najviac Ronaldo. Klub má aj iný problém

Deväť majstrovských titulov za sebou, ale aktuálne strach o účasť v Lige majstrov. Futbalový Juventus Turín je tri kolá pred koncom talianskej Serie A až piaty a to znamená iba účasť v skupinovej fáze Európskej ligy.

10.05.2021 15:12
Cristiano Ronaldo, Fikayo Tomori Foto: ,
Cristiano Ronaldo z Juventusu a Fikayo Tomori z AC Miláno počas nedeľňajšieho šlágra.
debata

Zverenci trénera Andreu Pirla nemajú momentálne dobrú formu a po nedeľňajšej domácej prehre 0:3 s AC Miláno sa do nich opreli aj talianske médiá. Najviac do hviezdneho Portugalčana Cristiana Ronalda.

„Na ihrisku to miestami vyzeralo, akoby neexistoval,“ napísala Gazzetta dello Sport o 36-ročnom útočníkovi Juventusu. Rovnaký zdroj však priznal, že bez Ronalda by na tom bola „Stará dáma“ zrejme ešte horšie.

„Pred týždňom to bol práve Ronaldo, kto dvoma gólmi otočil zápas v Udine. Teraz sa však ukázalo, že v každom kole to nie je možné,“ dodala Gazzetta podľa webu orf.at.

Ani ďalšie talianske periodiká nešetrili muža s prezývkou CR7.

"Prehra s AC Miláno je pádom obrov a najmä najväčšieho z nich – Ronalda. Tento Juventus iba názvom pripomína najsilnejší taliansky klub z uplynulých sezón.

A Ronaldo? Predvádza aj dobré výkony, ale vtedy, keď to Juventus najviac potrebuje, zlyhá aj on," napísal Corriere dello Sport. Podľa Tuttosportu sa Ronaldo prezentoval výkonom, ktorému chýbala voľa a odhodlanie a Juventus zasa hral trápne.

„Ronaldo bol duchom kdesi inde, nie na zápase proti AC Miláno,“ doplnil Tuttosport.

Taliansko Futbal liga Inter Miláno Škriniar Čítajte viac Z tribún počul, že je drevený. Ak sa Škriniarovi ozve Anglicko, pôjde

Napriek spomenutej kritike je Ronaldo s 27 gólmi suverénne najlepší strelec Serie A v aktuálnej sezóne. Za ním nasleduje trio s 21 presnými zásahmi Dušan Vlahovič (Fiorentina), Luis Muriel (Atalanta) a Romelu Lukaku (Inter).

V zákulisí sa špekuluje, že ak sa Juventusu nepodarí vybojovať účasť v Lige majstrov, skvelý portugalský kanonier z tímu odíde. Otázne však je, ktorý európsky veľkoklub si bude môcť dovoliť zaplatiť ho.

Taliansko futbal Serie A 14. kolo Hellas Inter škriniar Čítajte viac La Gazzetta dello Sport vynáša Škriniara do nebies. Slovák vytvoril rekord

Pre „bianconeri“ zďaleka nie je Liga majstrov stratená. Tri kolá pred koncom Serie A má Juventus manko jedného bodu na SSC Neapol a troch bodov na Atalantu Bergamo a AC Miláno.

Už istým majstrom je Inter Miláno, ktorý má na čele tabuľky náskok 13 bodov pred Atalantou a AC. Najbližšie sa Juventus už túto stredu predstaví na trávniku Sassuola.

Gravina: Juventusu hrozí vylúčenie zo Serie A

Vedenie najvyššej talianskej súťaže vylúči Juventus Turín zo Serie A, ak oficiálne neodstúpi z projektu Európskej Superligy (ESL). Oznámil to prezident Talianskej futbalovej federácie FIGC Gabriele Gravina.

Juventus, FC Barcelona a Real Madrid ako posledné tri kluby z dvanástich zakladajúcich členov ESL ešte formálne neoznámili odchod z projektu.

Muž si fotí kresbu na stene zobrazujúcu... Foto: TASR/AP, Andrew Medichini
Andrea Agnelli, Rím Muž si fotí kresbu na stene zobrazujúcu prezidenta talianskeho futbalového klubu Juventus Turín Andreu Agnelliho, ktorý prepichuje nožom futbalovú loptu. Snímka je z Ríma z 22. apríla.

Podľa Gravinu sú pravidlá jasné: „Ak bude Juventus stále členom ESL, nebude môcť vstúpiť do novej sezóny Serie A. Bolo by mi to ľúto kvôli fanúšikom, ale pravidlá sú pravidlá.“

Okrem domácej súťaže je ohrozená aj účasť Juventusu v Lige majstrov, rovnako ako v prípade Barcelony a Realu. Gravina dúfa, že sa všetci umúdria a situácia sa upokojí: „Dúfam, že to čoskoro skončí.“

Z pôvodných dvanásť zakladajúcich členov sa deväť dohodlo s Európskou futbalovou úniou (UEFA) na treste za účasť na projekte. Ihneď zaplatia celkovo 15 miliónov eur do fondu na podporu mládeže a od ročníka 2023/2024 sa vzdajú 5% príjmu z jedného ročníka európskych súťaží.

Real, Barcelona a Juventus v spoločnom stanovisku označili postup UEFA za neprijateľný nátlak. Informovala o tom agentúra AP.


Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #Juventus Turín #Cristiano Ronaldo