Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zrejme príde o životný turnaj. Dostal Kúdela primeraný trest?

Kde je pravda, vie iba on a terč jeho urážky Glen Kamara. Ondřej Kúdela je v 34 rokoch na vrchole svojej kariéry, ale kvôli nerozvážnosti zrejme príde o tohtoročné majstrovstvá Európy.

14.04.2021 17:30
Glen Kamara, Ondřej Kúdela Foto: ,
Glen Kamara v roztržke s Ondřejom Kúdelom.
debata (4)

Pred tromi týždňami odohral skúsený stopér Slavie Praha solídny duel na ihrisku Glasgowa Rangers. Český majster vyhral v Škótsku 2:0 a postúpil do štvrťfinále.

Viac ako o výsledku sa však hovorilo o údajnej rasistickej urážke Kúdelu smerom ku Kamarovi. Fínsky futbalista tmavej farby pleti v službách škótskeho klubu obvinil oporu Pražanov z rasizmu.

Kúdela v druhom polčase počas prerušenej hry zakryl ústa, podišiel ku súperovi a niečo mu povedal. Vytočený Kamara spolu s ďalšími spoluhráčmi na hracej ploche prenasledoval Kúdelu, pričom aj smerom k rozhodcovi kričal: „Rasizmus, rasizmus.“

Český zadák tvrdí, že Kamaru síce urazil, ale rasistický podtón rázne odmietol. Incident mal dohru aj po skončení duelu v útrobách štadióna, kde si mal Kamara spor s Kúdelom vybaviť „ručne-stručne.“

Kúdela dostal v stredu od disciplinárky UEFA dištanc na desať zápasov. Podľa českých médií disciplinárka zohľadnila výpoveď Kamarovho spoluhráča.

Trest sa vzťahuje na všetky klubové súťaže i reprezentačné duely. Ak teda Kúdela neuspeje s odvolaním na pôde UEFA alebo pred Športovým arbitrážnym súdom (CAS) príde o tohtoročné majstrovstvá Európy. Pre porovnanie, Kamara dostal stopku na tri zápasy.

Čo si o celej kauze myslíte vy? Je exemplárny trest pre oporu Slavie správnym riešením? Vyjadrite sa v ankete.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Slavia Praha #Glasgow Rangers #Ondřej Kúdela #Glen Kamara