Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Presvedčil kouča, umlčal neprajníkov. Na Škriniara teraz tlačia fanúšikovia

Reprezentačné povinnosti striedajú tie klubové. Po bleskurýchlej prvej časti kvalifikácie na futbalové majstrovstvá sveta 2022 v Katare sa hráči zo zrazov rozpŕchli späť do svojich tímov.

02.04.2021 12:07
Milan Škriniar Foto: ,
Obranca Interu Milan Škriniar v zápase proti Atalante Bergamo.
debata

Tých najlepších čakajú v štyroch top ligách – Premier League, Bundesliga, La Liga a Serie A – tuhé boje o titul.

Ako to v nich vyzerá osem až desať kôl pred koncom? Jedna z nich je blízko k definitívnemu rozhodnutiu. Druhá pokračuje podľa predpokladov. Zvyšné dve súťaže však smerujú k nečakaným víťazom.

Náskok nič neznamená

Už dlhodobo sa najviac futbalových zrakov upiera na Premier League. V predošlom ročníku Liverpool vo veľkom štýle ukončil tridsaťročné čakanie na titul. V aktuálnom však aj vinou rozsiahlej maródky nepripomína minuloročný valec, čo dokonale využil Manchester City.

Najlepšie zarábajúci futbaloví tréneri Fotogaléria - 6 fotiek Všetky fotky
6. Antonio Conte (Inter Miláno/Taliansko) 1,38...

Zverenci Pepa Guardiolu idú ráznym krokom k siedmemu titulu v klubovej histórii. Majú najlepšiu ofenzívu (64 gólov) i defenzívu (inkasovali len 21-krát). Prehrali len trikrát, naposledy pred reprezentačnou prestávkou proti mestskému rivalovi United.

Práve pred Červenými diablami majú na čele deväť kôl pred koncom 14-bodový náskok. Citizens však majú zápas k dobru.

„Máme náskok, ale to nič neznamená. Musíme naďalej zostať koncentrovaní a vyhrávať. V Premier League si nemôžete dovoliť poľaviť, je to súťaž s najväčšou konkurenciou,“ povedal britským médiám Guardiola.

Pri pohľade na konkurencieschop­nosť štyroch spomínaných súťaží, na opačnom konci ako Premier League je Bundesliga. Málokedy sa niekto postaví do cesty Bayernu Mníchov. Ostatní sú minimálne o level horší či chudobnejší.

Do konca pandemického ročníka 2020/21 zostáva v Nemecku odohrať osem kôl. Na čele sú podľa očakávania Bavori. Najväčším vyzývateľom držiteľa šiestich trofejí za uplynulý ročník bude zrejme Lipsko, ktoré má o štyri body menej.

Skvelý Bayern vyhral Ligu majstrov Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Fanúšikovia Paríža St. Germain pri štadióne v...

„Nikdy nie je ľahké získavať trofeje. Musíte byť vždy o niečo lepší ako váš súper. Núti vás to nepoľaviť a koncentrovať sa na veci, ktoré vám môžu priniesť víťazstvá,“ zamyslel sa univerzál Bayernu Joshua Kimmich.

Kde sa dvaja bijú…

Veľké prekvapenie sa od začiatku ročníka rodí na Pyrenejskom polostrove. La Ligu už dlhé mesiace vedie Atlético Madrid. Aj napriek momentálnej kríze je naďalej – desať kôl pred koncom – na čele.

Mužstvo Diega Simeoneho čaká na titul od sezóny 2013/14. Momentálne má na čele štvorbodový náskok pred druhou Barcelonou a tretím Realom Madrid.

Navyše, budúcu sobotu (10. apríla o 21.00) je na programe El Clásico v Madride. Remízový výsledok najslávnejšieho futbalového derby na svete by Atléticu zahral do karát.

„Keď sa obzeráte, nevidíte pred seba a môžete sa potknúť. Vtedy vás môžu ostatní predbehnúť. Musíme sa sústrediť na vlastné výkony a veriť v naše schopnosti,“ vysvetlil kapitán tímu Koke, jeden z mála pamätníkov double Atlética spred siedmich rokov.

Z lavičky medzi opory

To najlepšie na koniec, vravieva sa…

Slovensko sa v máji môže dočkať veľkého futbalového sviatku. Z Milana Škriniara si na začiatku jeho pôsobenia v Interi Miláno robili žarty. Vraj má hrozné meno, lebo sa volá ako ich najväčší súper – AC Miláno, v Taliansku AC Milan…

Kariéra Milana Škriniara Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Marec 2013: Spoznávate ich? Stopér Zlatých...

Pre Škriniara to na začiatku sezóny nebola žiadna sranda. Vysedával na lavičke, učil sa nový systém kouča Antonia Conteho a možno musel iba prejsť skúškou mentálnej odolnosti od talianskeho trénerského maniaka.

Dvadsaťšesťročný stopér sa však nepoddal osudu. Už na Slovensku v minulosti počúval, že na to nemá. Neprajníkov – domácich i tých terajších v Taliansku – umlčal tvrdou prácou. Momentálne je oporou Interu i slovenskej reprezentácie.

Milánčania nezískali titul už viac ako dekádu. Kvôli koronavírusu neodohrali zápas 28. kola proti Sassuolu, ale aj napriek tomu vedú tabuľku so šesťbodovým náskokom pred AC Miláno. Suverén ostatných rokov Juventus je tretí s mankom desiatich bodov.

Video

"Stále počúvame, musíte to zvládnuť, urobte to pre nás. Nechodím príliš na sociálne siete, ale tomuto sa nevyhnete. Inter jedenásť rokov nič nevyhral, preto tu vládne táto atmosféra.

Pomohlo by nám, keby ľudia mohli prísť na štadión, boli s nami. Fanúšikovia s mužstvom neskutočne žijú. Majú to v krvi," vyhlásil Škriniar pre Pravdu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Inter Miláno #atlético madrid #Milan Škriniar