Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ronaldo po kritike prekonal Pelého. S kráľom futbalu si vymenili komplimenty

Tri góly Cristiana Ronalda v rozpätí 23 minút prvého polčasu proti Cagliari boli veľavravná odpoveď portugalského kanoniera na masívnu kritiku v súvislosti s nedávnou predčasnou rozlúčkou Ronalda a jeho Juventusu Turín s Ligou majstrov.

15.03.2021 11:40
Cagliari, Cristiano Ronaldo Foto: ,
Gólová hlavička Cristiana Ronalda v zápase proti Cagliari.
debata

Juventus vyhral na trávniku zostupom ohrozeného Cagliari 3:1, ale v tabuľke Serie A je naďalej až tretí s mankom 10 bodov na lídra Inter Miláno.

„Kritika ma netrápi, ale to, že sme skončili v Lige majstrov, áno. Na kritiku je najlepší dobrý výkon v nasledujúcom zápase a Cristiano Ronaldo nám všetkým ukázal, ako na to. Skvelým hetrikom nám zabezpečil víťazstvo,“ uviedol brankár Juventusu Turín Wojciech Szczesny.

Ronaldo dosiahol tzv. perfektný hetrik, keďže skóroval hlavou, pravou aj ľavou nohou. A ešte navyše bez toho, aby niekto strelil gól medzitým, čo skóroval on.

Domáci upravili na konečných 1:3 až po hodine hry Giovannim Simeonem. Ronaldo sa vďaka aktuálnemu hetriku dostal na 770 gólov vo svojej profikariére, čím sa o tri góly odpútal od najväčšej futbalovej legendy Brazílčana Pelého.

Oficiálne sa stal najlepším strelcom histórie profifutbalu. Pelé mu na sociálnej sieti nezabudol zablahoželať.

"Život je boj. A každý si hľadá vlastnú cestu, aby ním prešiel. Tá tvoja cesta je úžasná. Veľmi ťa obdivujem a rád sa na teba dívam.

To nie je žiadne tajomstvo. Gratulujem k prekonaniu môjho rekordu v počte dosiahnutých gólov v oficiálnych zápasoch," napísal 80-ročný Pelé na instagrame.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Pelé (@pele)

Ronaldova reakcia prišla krátko na to:

"Na svete neexistuje futbalista, ktorý by v detstve nepočúval príbehy o Pelém a jeho góloch. Ja ako chlapec z Madeiry som nebol výnimka. Veľmi si preto vážim tento moment, keď mám oficiálne na konte viac gólov ako Pelé.

Napĺňa ma to radosťou a zároveň hrdosťou. Už predtým sa objavili štatistiky, že som ho prekonal, ale tie som nebral do úvahy. Neboli tam totiž zarátané góly, ktoré strelil v tíme reprezentujúcom brazílsky štát Sao Paulo.

Od Pelého čias sa zmenil svet aj futbal, ale to neznamená, ýe netreba presne zaznamenávať históriu," napísal Ronaldo.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Podľa viacerých zdrojov Pelé nebol dosiaľ najlepším strelcom futbalovej histórie. Napríklad Česi tvrdia, že ním stále je Josef Bican s 821, resp. 805 gólmi.

V tomto prípade však záleží na uhle pohľadu. Čech narodený vo Viedni a známy z pôsobenia v Rapide Viedeň či Slavii Praha počas kariéry v rokoch 1931 – 1955 dosiahol góly aj v rezerve Rapidu Viedeň, resp. ďalších tímoch amatérskeho futbalu alebo neoficiálnych medzinárodných zápasoch na úrovni krajín.

Tam reprezentoval Rakúsko aj bývalé Československo a tiež tím Čechy a Morava. Ak by sa odrátali tieto góly, Bican by ukončil kariéru s 859 oficiálnymi gólmi, čiže historicky až za Ronaldom a Pelém. Informácie priniesol web BBC Sport.

Najlepší futbalisti roka 2020 (Guardian) Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Virgil van Dijk (Liverpool).

Späť k Ronaldovi. Tridsaťšesťročný Portugalčan má svojich 770 gólov rozdelených nasledovne: 5 v Sportingu Lisabon, 118 v Manchestri United, 450 v Reale Madrid a zatiaľ 95 v Juventuse Turín. K tomu treba prirátať 102 zásahov v portugalskej reprezentácii.

„Som rád, že som už oficiálne najlepší strelec histórie, ale to mi nebráni posúvať sa vpred. Stále mám motiváciu strieľať góly a víťaziť,“ dodal Ronaldo


Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo