Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nebol to ten nezdolateľný Škriniar. Aj on je len človek, znie z Talianska

Víťazstvo nad Parmou (2:1) je ďalší dôkaz, ako sa zmenila naša mentalita počas tejto sezóny. To sú slová Milana Škriniara, ktorý opäť nechýbal v základnej zostave Interu Miláno a na pravej strane trojčlennej defenzívnej formácie odohral celý zápas.

04.03.2021 23:15 , aktualizované: 05.03.2021 09:36
Milan Škriniar Foto: ,
Milan Škriniar na archívnej snímke.
debata

Na druhej strane Škriniarov reprezentačný kolega Juraj Kucka absolvoval s kapitánskou páskou v strede poľa domácich 67 minút.

Od začiatku decembra Škriniar v 16 zápasoch Serie A len dvakrát neodohral plnú porciu minút a aj tak ich bolo minimálne 70.

K štvrtkovému triumfu na Štadióne Ennia Tardiniho v Parme skúsený slovenský obranca pre Inter TV dodal:

"Nebolo to brilantné predstavenie z našej strany, ale tri získané body sú pre nás veľmi dôležité. Parma mám neustále robila problémy, preto si tie body vážime.

Súper sa spoliehal na dlhé dlhé lopty, dal aj gól, ale tri body sú naše. Nemyslím si, že pred pár rokmi by sme takýto zápas doviedli do víťazného konca. Teraz sa nám to podarilo a v tom je rozdiel."

Favorizovaný Inter sa ujal vedenia až v 54. min, keď strelu Alexisa Sáncheza tečovanú brankárom Luigim Sepem vykopával Riccardo Gagliolo až približne pol metra za bránkovou čiarou.

O osem minút neskôr sa opäť gólovo presadil šťúply Čiľan Sánchez, tentoraz jeho gólu predchádzala skvelá individuálna akcia a časovaná prihrávka Romela Lukakua. Parma neskôr už len znížila brazílskym stredopoliarom Hernanim na 1:2.

„Bolo to naozaj veľmi ťažké, ale v tejto súťaži niet ľahkého súpera. Na každé víťazstvo sa treba nadrieť. My sme však na správnej ceste a chceme v tom pokračovať,“ uviedol Alexis Sánchez pre AP.

Čilský strelec si od webu SempreInter vyslúžil za svoj výkon známku 7,5, kým Škriniara počastoval „šestkou“.

„Nebol to dnes ten nezdolateľný Škriniar, aj on je len človek. Urobil niekoľko menších chýb s loptou, ale útočník súpera Karamoh z nich veľa nevyťažil,“ napísal taliansky web v hodnotení 26-ročného Slováka.

Zverenci trénera Antonia Conteho sa po šiestom víťazstve v sérii ocitli už so 6-bodovým náskokom pred svojím mestským rivalom AC na čele Serie A a ich sen o majstrovskom titule začína nadobúdať reálne kontúry.

Najbližšie ich čaká domáci súboj proti Atalante Bergamo, ktorá je s mankom 10 bodov štvrtá.

„Máme dôležité tri body, ale už začíname myslieť na najbližšieho súpera. V pondelok hráme proti Atalante a to bude opäť náročný protivník,“ doplnil Škriniar na interistickom webe sempreinter.com.

Serie A – 25. kolo

FC Parma – Inter Miláno 1:2 (0:0)
Góly: 71. Hernani – 54. a 62. Sanchez
J. Kucka (Parma) hral do 67. min. – M. Škriniar (Inter) odohral celý zápas


Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #futbal #Serie A #Inter Miláno #Milan Škriniar