Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trilerový skalp Mourinha. Reakcia Ancelottiho po víťaznom góle vás pobaví

Stredajšie osemfinálové súboje najstaršej futbalovej súťaže sveta anglického FA Cupu priniesli deväťgólový triler v Goodison Parku aj rekord Manchestru City v počte víťazných duelov anglického prvoligistu vo všetkých súťažiach v sérii.

11.02.2021 13:29
Carlo Ancelotti Foto: ,
Tréner Evertonu Carlo Ancelotti.
debata

Pobavil aj taliansky kouč Evertonu Carlo Ancelotti reakciou pri víťaznom góle „The Toffees“ v predĺžení s Tottenhamom.

Everton zdolal Tottenham 5:4 po predĺžení, hoci premárnil vedenie 3:1 aj 4:3. Gólovú prestrelku rozuzlil už v 97. minúte extračasu brazílsky útočník domácich Bernard.

Spurs prehrali už štvrtý z uplynulých piatich zápasov a stratili jednu z troch šancí na zisk prvej cennej trofeje po 13 rokoch.

V lige titul zrejme nezískajú a v apríli sa vo finále Ligového pohára stretnú s Manchestrom City. Tréner hostí Jose Mourinho duel okomentoval svojím klasickým spôsobom.

"Bolo úžasné sledovať tie góly. Útočný futbal vám však vyhrá zápasy len vtedy, keď neurobíte viac chýb v defenzíve ako si vytvoríte šancí v útoku. Toto bolo také hokejové skóre.

A bol to zápas mačky s myšou. Myšou boli chyby v našej defenzíve a mačkou naša dobrá hra a strelené góly, ktoré však nestačili," citovala portugalského kouča agentúra AFP.

Ancelotti vzbudil rozruch reakciou pri Bernardovom góle v predĺžení.

Hoci okolo neho na lavičke vybuchla erupcia radosti, kouč ktorý vyhral trikrát Ligu majstrov s dvoma klubmi (dvakrát s AC Miláno a raz s Realom Madrid) nedal najavo takmer vôbec žiadnu emóciu.

Kormidelník ovenčený trofejami a titulmi zo všetkých elitných európskych líg si iba pofúkal horúci nápoj, ktorý držal v rukách.

"Bol to dlhý večer pre všetkých. No my sme napokon uspeli a to je pre nás najdôležitejšie. Bol to krásny zápas. Nebavme sa o chybách, bavme sa o nasadení a túžbe na oboch stranách.

Fantastické," uviedol Ancelottiho asistent Duncan Ferguson. Everton tak stále sníva sen o zisku prvej trofeje od roku 1995, ktorou bol tiež FA Cup.

Líder Premier League Manchester City si poradil na ihrisku druholigového Swansea City so súperom 3:1 vďaka gólom Kylea Walkera, Raheema Sterlinga a Gabriela Jesusa.

Zverenci španielskeho kouča Pepa Guardiolu opäť menili historické štatistiky, keď zlomili rekord anglického prvoligistu v počte výhier vo všetkých súťažiach za sebou. Triumfovali už v pätnástom súťažnom súboji a prekonali 14-zápasové víťazné série Prestonu z roku 1892 a Arsenalu Londýn z roku 1987.

„Citizens“ naposledy nezvíťazili 15. decembra minulého roka, keď v Premier League remizovali s West Bromwich Albion 1:1.

Guardiola získal 200. víťazstvo v 268. súboji ako kouč City, ktoré môže teoreticky v tejto sezóne ešte získať kvarteto trofejí (PL, Ligový pohár, FA Cup a LM).

„Je to pre nás všetkých úžasné. Ani neviem opísať, ako sme hrdí, že sme prekonali tento rekord. Rekordy sú na to, aby sa prekonávali, no aby ste ich pokorili, musíte byť veľmi dobrí. Nie je ľahké v modernej ére vyhrať 15 zápasov za sebou,“ povedal Španiel.

debata chyba
Viac na túto tému: #Carlo Ancelotti #manchester city #Tottenham Hotspur #Everton #José Mourinho