Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Barcelone sa pohár vzďaľuje. Záverečný úder jej zasadil bývalý hráč

Futbalistov FC Barcelona čaká v odvete semifinále Španielskeho pohára na Camp Nou (3. marca) poriadna fuška. V stredu prehrali v prvom zápase na pôde FC Sevilla 0:2, keď o triumfe domácich rozhodli Francúz Jules Kounde a bývalý hráč Kataláncov Ivan Rakitič.

10.02.2021 23:22 , aktualizované: 11.02.2021 10:13
Lionel Messi Foto: ,
Lionel Messi počas zápasu Barcelony v Seville.
debata

Argentínsky kapitán Lionel Messi odohral 900. zápas (kombinácia áčko FCB + reprezentácia Argentíny-pozn.), no nepodarilo sa mu využiť niektorú z viacerých šancí.

Proti Seville sa mu síce darí najviac v porovnaní s ostatnými tímami, strelil jej už 37 gólov v 41 zápasoch, no v stredu to nebol ten prípad. Za áčko „Barcy“ nastúpil Messi v 758. súboji, ďalších 142 má na konte v drese Argentíny.

Brankár domácich Yassine Bounou mu vo dvoch veľkých šanciach vystavil nekompromisnú stopku a hostia tak odišli zo Sevilly bez streleného gólu na pôde súpera.

Sevilla potvrdila dobrú formu a vyhrala už v ôsmom súťažnom zápase za sebou. Barcelona prehrala po šiestich výhrach vo všetkých súťažiach v sérii.

„Výsledok je trošku nespravodlivý. Stále máme istú nádej. Bude to síce komplikované, ale moje mužstvo doma dokáže čokoľvek,“ zhodnotil postupové šance na pozápasovej tlačovej konferencii tréner Kataláncov Ronald Koeman.

Príjmy futbalových klubov v minulej sezóne Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Juventus: 397,9 milióna eur.

„Sme len v polčase zápasu, ktorý môže mať najmenej 180 minút. Kým pôjdeme na odvetu do Barcelony, môže sa ešte stať veľa vecí. Dobre vieme, že v Barcelone to budeme mať veľmi ťažké. Najťažšia časť našej úlohy postúpiť nás ešte len čaká,“ citovala agentúra AP kouča víťazov Julena Lopeteguiho.

Úspešný z prvého semifinále sa v boji o trofej stretne s postupujúcim z dvojice Athletic Bilbao – UD Levante. Úvodný duel je na programe vo štvrtok 11. februára v Bilbau, odveta potom 4. marca.

1. zápas semifinále Španielskeho pohára:

FC Sevilla – FC Barcelona 2:0 (1:0)
Góly: 25. Kounde, 85. Rakitič

debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #FC Sevilla #Španielsky pohár