Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jednoznačné derby. Lazio vyškolilo AS, Inzaghi bol nadšený

Z dvojice rímskych klubov sa v tejto sezóne talianskej futbalovej Serie A viac darí AS, no v piatok sa potvrdilo, že derby nemá favorita. Lazio svojho mestského rivala zdolalo hladko 3:0.

15.01.2021 22:54 , aktualizované: 16.01.2021 11:04
Luis Alberto Foto: ,
Luis Alberto (druhý zľava) z Lazia oslavuje svoj prvý z dvoch gólov do siete AS Rím.
debata

Už v 14. minúte otvoril skóre Ciro Immobile a strelil svoj dvanásty gól v sezóne. Ďalšie dva zásahy pridal v 23. a 67. minúte po presných strelách k žrdi Luis Alberto.

„Úspech v derby bol pre nás tentokrát dôležitejší ako inokedy, pretože v Serie A na tom nie sme tak dobre, ako by sme chceli. V uplynulých troch, či štyroch zápasoch sme sa zlepšili a dnes sme to potvrdili. Ukázali sme víťaznú mentalitu. Toto ‚momentum‘ by sme si chceli udržať,“ povedal po zápase podľa AFP spokojný španielsky stredopoliar Alberto.

Suverénne víťazstvo potešilo aj trénera Lazia Simoneho Inzaghiho.

„Predviedli sme skvelé predstavenie, založené na odhodlanosti, agresii, rýchlosti a vytrvalosti. Videl som chlapcom na očiach tie správne pohľady, na rozdiel od niektorých predchádzajúcich duelov,“ vyjadril spokojnosť Inzaghi pre Sky Italia a zároveň pripomenul, že dotejšie neúspechy Lazia mali na svedomí aj iné faktory ako športové.

"Postrácali sme v tejto sezóne body. Lenže to bolo preto, že každý tretí deň sme mali pre Covid-19 k dispozícii iných hráčov. Spomeňte si na našu cestu do Brúg, veď sme tam mali iba 12 hráčov.

Toto víťazstvo je mimoriadne uspokojivé. Chceli sme ho zo všetkých síl pre našich úžasných fanúšikov, ktorí nás dnes prišli povzbudiť aspoň na tréningové ihrisko." Lazio sa pred sobotňajšími zápasmi posunulo po tretej výhre v sérii na siedmu priečku. Z 18 duelov má 31 bodov.

AS Rím zostáva na tretej priečke, no po remíze s Interom Miláno nedokázalo vyhrať druhý súboj za sebou s kandidátom na popredné priečky.

Futbalová jedenástka roka 2020 (L'Equipe) Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Manuel Neuer (Bayern Mníchov).

„V úvodných minútach sme ukázali dobrý prístup k zápasu. Proti tímu ako Lazio je však zložité vrátiť sa do hry, ak mu darujete dva góly. Súper potom nadobudol pokoj, my sme neboli schopní preniknúť jeho obranou. Každý pokus o prienik pred bránku dokázali hráči Lazia pokryť,“ vyhlásil sklamaný tréner „vlkov“ Paulo Fonseca.

Rimanov môže v nedeľu preskočiť v tabuľke Juventus, ak uspeje v šlágri na pôde Interu Miláno. Bodovo sa na AS môžu v ten istý deň dotiahnuť aj Neapol a Atalanta Bergamo.

Serie A – 18. kolo:

Lazio Rím – AS Rím 3:0 (2:0)
Góly: 23. a 67. Alberto, 14. Immobile


Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #AS Rím #Lazio Rím