Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žiadne bozky či objatia, káže britská vláda futbalistom z Premier League

Britská vláda v súvislosti s neustálym nárastom prípadov nákazy koronavírusom prišla s mimoriadne zaujímavou prosbou pre profesionálnych futbalistov.

14.01.2021 11:06
Britain Soccer Premier League emerson Foto: ,
Emerson v drese FC Chelsea v zápase proti Manchestru City.
debata

V ostatnom čase sa zvýšil aj počet osôb s ochorením COVID-19 v tímoch Premier League, preto účastníci dostali z najvyšších miest žiadosť, aby aj počas zápasov eliminovali sociálny kontakt a vyhli sa vzájomnému objímaniu či oslavným bozkom.

„Každý v krajine musí zmeniť svoje pracovné návyky a to, ako sa stýka s ďalšími osobami. Futbalisti nie sú výnimkou. Prijaté predpisy sú tu preto, aby sa futbal mohol hrať. Hráči musia dodržiavať pokyny a funkcionári musia trvať na ich striktnom dodržiavaní,“ napísal minister športu Nigel Huddleston na twitteri.

Vedenie najvyššej anglickej futbalovej súťaže už varovalo kluby, že v prípade porušovania predpisov prídu na rad tvrdé tresty. Zástupcova ligy upozornili, aby sa hráči vyhýbali objímaniu, podávaniu rúk a tľapnutiu dlaňami či päsťami. V liste smerovanom na jednotlivé kluby bol aj dôvetok, že v aktuálnej situácii môžu byť všetci radi, že môžu hrať futbal.

Upozornenie prišlo v stredu počas dňa, no vo večerných pohárových zápasoch sa správanie futbalistov nezmenilo. „Ide o inštinktívne konanie, je veľmi ťažké niečo také zmeniť zo dňa na deň,“ obhajoval futbalistov tréner Manchestru City Pep Guardiola.

Najlepšie zarábajúci športovci podľa Forbesu Fotogaléria - 51 fotiek Všetky fotky
50. Paul Pogba (Fran./futbal/28,5 mil. USD).

Vedenie Premir League už od marca spolupracuje s popredným epidemiológom Jonathanom Van-Tamom na tom, aby boli prijaté relevantné pravidlá a postupy na zamedzenie šírenia koronavírusu. Ich základom je eliminácia fyzického kontaktu.

„Objatia či bozky sú veľkým nebezpečenstvom na šírenie ochorenia COVID19. Ak sa dá vyhnúť blízkemu kontaktu s inou osobou, v súčasnosti by sa mu mali ľudia vyhýbať, pretože približne každý tretí človek sa síce nakazí koronavírusom, ale nemá žiadne príznaky,“ povedal Van-Tam pred rádio LBC.

Vo Veľkej Británii zaznamenali už viac ako 83-tisíc obetí koronavírus, len v utorok krajina informovala o rekordnom počte 1243 mŕtvych.

debata chyba
Viac na túto tému: #Premier League #koronavírus