Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Výkrik, slzy a nosidlá. Parížania prišli o Neymara i body

Brazílsky futbalista Neymar nedohral nedeľňajší zápas 14. kola Ligue 1, ktorý jeho tím Paríž Saint-Germain doma prehral s Olympique Lyon 0:1.

14.12.2020 11:23 , aktualizované: 15:20
Neymar Foto: ,
Neymar na nosidlách v zápase PSG proti Lyonu.
debata

V siedmej minúte nadstaveného času sa stal 28-ročný hviezdny útočník obeťou tvrdého zákroku krajana Thiaga Mendesa, po ktorom videl stredopoliar Lyonu červenú kartu. Neymar vykríkol od bolesti, skrivilo mu ľavý členok a trávnik musel opustiť na nosidlách a tiež so slzami v očiach. Na prvý pohľad mal silne podvrtnutý členok.

Podľa pondelkového vyhlásenie klubu by zranenie Neymara nemalo byť vážne. „RTG jeho podvrtnutého členka je upokojujúci,“ citovala vyhlásenie klubu agentúra AFP.

Lyon uštedril úradujúcemu majstrovi a finalistovi Ligy šampiónov štvrtú prehru v sezóne a odsunul ho za seba na tretiu priečku tabuľky Ligue 1. Lyon má rovnaký počet bodov ako líder Lille, ale o dva góly horšie skóre. Zároveň Lyon predĺžil sériu bez prehry na 11 zápasov.

„Chýbal nám rytmus aj sebavedomie a tiež koncentrácia. Robili sme chyby a tento zápas sme celkovo nezvládli v hlavách. Som prekvapený, čakal som od svojich hráčov oveľa viac,“ vyhlásil Thomas Tuchel.

Jeho tímu chýbal zranený obranca a zároveň kapitán Marquinhos a preťažená defenzíva len ťažko odolávala nájazdom útočného tria hostí Memphis Depay, Karl Toko Ekambi a Tino Kadewere.

Posledný menovaný napokon gólom z 35. min rozhodol o troch bodoch pre Lyon. Depay, Ekambi a Kadewere v 14 zápasoch tejto sezóny strelili 18 gólov a pridali 9 asistencií.

Najbohatší futbalisti planéty Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Paul Pogba - 85 miliónov dolárov.

„Mohli sme vyhrať aj vyšším rozdielom. Za zákrok na Depaya mala byť penalta, ale bola úplne odignorovaná. Liga je veľmi vyrovnaná a toto víťazstvo nám výrazne pomôže. Môžeme sa naďalej pozerať smerom dopredu,“ uviedol tréner Lyonu Rudi Garcia.

Neymarove zranenia v PSG

Neymar od svojho príchodu do PSG zažil tri dlhé obdobia bez futbalu. Prvé od 25. februára 2018, keď sa zranil v zápase proti Marseille, vtedy nehral tri mesiace a celkovo 16 zápasov, vrátane dvojzápasu vyraďovacej fázy Ligy majstrov proti Realu Madrid.

V januári 2019 utrpel zlomeninu nohy v dueli Francúzskeho pohára proti Štrasburgu, opäť chýbal tri mesiace (18 zápasov) a nestihol ďalší zápas vo vyraďovacej fáze LM s Manchestrom United.

V júni si pretrhol väzy v pravom členku v prípravnom stretnutí a Katarom, s tréningom začal po zranení o dva a pol mesiaca.

debata chyba
Viac na túto tému: #Neymar #Paríž St. Germain