Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hráči sú ako počítačové postavy. Plzni vraj chýbajú pod Guľom gule

V bitke pražských S o majstrovský titul by mala byť tretím do partie. Lenže Viktoria Plzeň zatiaľ nevytvára na vedúce duo taký tlak, aký by si jej fanúšikovia predstavovali.

30.11.2020 06:20
Adrián Guľa Foto: ,
Adrián Guľa.
debata

Sklamanie zavládlo v Plzni na posledy po uplynulom kole. V ňom sa zverenci Adriána Guľu predstavili na ihrisku Českých Budějovíc, ktoré sa pohybujú v druhej polovici tabuľky.

A favorit neuspel. Nestrelil ani gól a odniesol si iba bod.

„V defenzíve si to ustojíme, no trápime sa so slabou streleckou efektivitou,“ vravel po stretnutí slovenský tréner, ktorého hráči neskórovali už v druhom zápase po sebe.

Práve Guľa sa stal v Česku terčom kritiky.

„Mizerná bilancia môže Plzni už na jeseň skrížiť majstrovské plány. Adriánovi Guľovi nemožno uprieť odbornosť a pracovitosť. Na druhej stran prílišná zošnurovanosť jeho mužstvo zráža,“ píše sa v komentári českého denníku Sport.

Najlepšie zarábajúci futbalisti sveta Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Kylian Mbappé (Fr., Paríž St. Germain) -...

Autor mu vyčíta, že v záveroch súbojov, keď je stav nerozhodný, sa bojí zariskovať. A porovnáva ho s jeho predchodcom – Pavlom Vrbom.

„Za jeho čias bola Plzeň tým mužstvom, ktoré v krízových okamihoch zabralo. Guľa je vyhlásený detailista. S tímom driluje istý spôsob hry, tréningy zaznamenáva na kamery. Pod jeho vedením sa mnohí hráči zlepšili,“ tvrdí redaktor.

„Lenže hráči vyzerajú na trávniku ako počítačovo naprogramované postavy. Tréner Guľa musí v zápasoch, aké Plzeň odohrala v Budějoviciach a v Zlíne viac riskovať. Plzni inak chýbajú gule,“ stojí v komentári.

Či sa tak aj stane, alebo bude slovenský tréner na plzenskej lavičke naďalej raziť svoju cestu, ukážu najbližšie zápasy. Teraz je isté len jedno – Plzeň stráca na vedúcu Slaviu šesť bodov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Viktoria Plzeň #Adrián Guľa #česká liga