Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ako Jordan. Messi je tichý, odmeraný a rovnako neovládateľný

V Barcelone je modlou. Kto si na neho dovolí siahnuť, letí. A môže to byť pokojne aj prezident klubu.

03.11.2020 07:14
Lionel Messi Foto: ,
Lionel Messi.
debata

Lionel Messi má na Nou Campe neotrasiteľnú pozíciu. Klubu je verný od detstva. Vypracoval sa v ňom na najlepšieho futbalistu – možno i histórie.

Barcelonu priviedol k desiatim ligovým titulom, vystrieľal jej štyri triumfy v Lige majstrov. Celkovo pre ňu získal 34 (!) trofejí.

Skrátka, pre slávny klub z Katalánska platí jednoduchá rovnica: Messi = úspech.

Napriek tomu, že mnohí považujú drobného Argentínčana za génia, aký nikdy predtým po trávnikoch nebehal, nie je práca s ním jednoduchá.

Tvrdí to jeho bývalý tréner Quique Setién. Ten sa zdôveril španielskemu denníku El País, spovedal ho niekdajší trénerský velikán Vicente del Bosque.

Najbohatší futbalisti planéty Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Paul Pogba - 85 miliónov dolárov.

„Messi je najlepší hráč všetkých čias. Samozrejme, boli tu aj iní skvelí hráči. Ale úroveň, akú si dlhodobo drží tento chlapec, je neporovnateľná s kýmkoľvek iným,“ vraví muž, ktorý sa musel z barcelonskej lavičky porúčať po debakli v Lige majstrov od Bayernu Mníchov (2:8).

Podľa Setiéna je však náročné viesť takú osobnosť, akou je Messi.

„Ľudia ho vnímajú len ako hráča. Je však za tým omnoho viac. Má vlastnosti, ktoré z neho robia ťažko kontrolovateľnú osobnosť. Takou napríklad bol aj Michael Jordan,“ prirovnal 62-ročný tréner Messiho k najlepšiemu basketbalistovi histórie.

A zároveň si položil – celkom logickú – otázku. „Kto som vlastne ja, aby som ho menil? Najmä keď ho v klube vždy akceptovali takého, aký je,“ dodal.

A aký teda Messi v skutočnosti je?

„Odmeraný, veľa toho nenahovorí. Ale keď niečo chce, ihneď to spoznáte,“ zakončil Setién.

debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #Michael Jordan #Lionel Messi #la liga #Quique Setién