Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ako v Kobre 11. Funkcionár opisuje, ako ho z diaľnice chceli vytlačiť Berbrovi ľudia

Znie to ako opis jednej zo scén ikonického seriálu Kobra 11. Lenže príbeh sa neodohráva na diaľnici v okolí Kolína nad Rýnom alebo Düsseldorfu, ale na ceste z Prahy. Dve autá vedľa seba vo vysokej rýchlosti. To, s čiernymi sklami, sa lepí na druhé a snaží sa ho zhodiť z diaľnice do vodnej nádrže Orlík.

30.10.2020 13:37
debata

"Keď som pridal, to auto pridalo tiež. Keď som šiel do pravého pruhu, vydalo sa za mnou. Raz sa dostalo do ľavého a snažilo sa ma vytlačiť.

Blížil som sa ku krajnici. Chcel som sa vrátiť do pruhu, čo vodič nečakal a takmer havaroval on. Potom som pridal, ušiel som mu a auto onedlho odbočilo. Bol to jasný úmysel," priznáva pre MF Dnes Jiří Trněný.

Meno futbalového funkcionára z Prachatíc nie je na Slovensku príliš známe. Za riekou Moravou je však symbolom odboja voči Romanovi Berbrovi.

Bizarné futbalové ihriská sveta Fotogaléria - 6 fotiek Všetky fotky
Nuuk Stadium, Grónsko. Nachádza sa v mestečku...

Deväť rokov boja voči jeho mafii na českom futbalovom zväze ho stálo veľa síl. Veď aj dramatická jazda domov po diaľnici mala svoju dohru. Trněný na tú cestu nikdy nezabudne.

"Keď som dorazil domov, prišla mi SMS. Bolo v nej, či mi stačilo, a že v Orlíku je hĺbka vody 40 metrov a dne miesta dosť.

Volal som naspäť, ale číslo už neexistovalo. Asi to bola SIM karta na jedno použitie. Dlho som mal správu v telefóne ako dôkaz. Manželka z toho bola zhrozená," dokončil neobyčajný príbeh Trněný.

Krátko pred spomínanou jazdou ostro vystúpil proti niekdajšiemu viceprezidentovi Českého futbalového zväzu (FAČR) a šéfovi futbalu v plzenskom kraji.

„Nemám sa čoho báť. Nikdy som neprijal úplatok a ani mi ho nikto neponúkal. Zrejme vedeli, že by neuspeli. Nevzdávam sa, lebo mám futbal príliš rád,“ vraví Trněný.

Ako prijal väzbu pre Berbra a jeho kumpánov?

„Cítim úprimnú radosť i zadosťučinenie. Už som ani neveril tomu, že pravda niekedy zvíťazí,“ uzavrel

debata chyba
Viac na túto tému: #Roman Berbr #Jiří Trněný