Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Ibrahimovič strelil Interu dva góly a pýtal sa dole. Zostaneš, počul od trénera

Pred dvoma týždňami mal Zlatan Ibrahimovič pozitívny test na koronavírus. Do súťažného diania sa po pár tréningoch vrátil v sobotu večer a dvoma gólmi rozhodol o triumfe AC Miláno proti Interu (2:1) v rámci 4. kola talianskej najvyššej futbalovej súťaže.

18.10.2020 11:22
Zlatan Ibrahimovič Foto: ,
Zlatan Ibrahimovič a tréner AC Miláno Stefano Pioli.
debata

Tridsaťdeväťročný švédsky útočník si pripísal druhý dvojgólový zápas v novom ročníku Serie A a spolu s ďalšími troma hráčmi je na čele tabuľky strelcov.

Ibrahimovič proti Interu odohral plných 98 minút aj s nadstaveným časom a po zápase tréner AC Stefano Pilo pred médiami podotkol: „Bol totálne vyčerpaný. Po 70 minútach mi aj naznačoval, že chce striedať, ale ignoroval som to. Chápete, aký je dôležitý pre naše mužstvo a my sme chceli toto derby vyhrať. On je skutočný profík a vždy chce zvíťaziť. Preto som mu vravel, aby zostal na ihrisku a vybojoval to víťazstvo pre tím. A on mi na to povedal: Vy ste tréner, vaše rozhodnutie platí…“

Zámer sa podaril a AC Miláno je po nekompletnom štvrtom kole na čele Serie A ako jediný tím s plným počtom 12 bodov. Rossoneri zdolali Nerazzuri prvýkrát od roku 2016 a to pred bizarnou kulisou 1000 divákov, ktorým dovolili vstup na 80-tisícové San Siro.

Neunaviteľný Švéd všetko podstatné vybavil za necelých 5 minút prvého polčasu. Najprv v 12. min na dva razy prekonal Samira Handanoviča z pokutového kopu, ktorý sám „vyrobil“. O štyri minúty neskôr si nabehol na center Rafaela Leaa a halfvolejom zvýšil na 2:0 pre hostí.

V 28. min Romelu Lukaku znížil na 1:2, ale do konca zápasu sa už tento stav nezmenil. V drese Interu pre nákazu koronavírusom chýbal slovenský stopér Milan Škriniar ako aj ďalší piati jeho spoluhráči.

„Dva týždne som bol doma a nebolo to jednoduché. Mentálne je to veľmi ťažké. Vyhladol som, zatvorili totiž nesprávne zviera. Keď ste doma uväznený, chveje sa vám celé telo, lebo potrebuje pracovať a permanentne sa zahrievať,“ vravel Ibrahimovič. Jeho spoluhráč z obrany Alessio Romagnoli pochvalne skonštatoval. „Keď si pozriete zápas a všetko, čo v ňom urobil pre tím, hovorí to samé za seba. A najviac jeho góly.“

Tréner Interu Antonio Conte smutne podotkol: „Je to derby a v ňom prehra boli najviac. Neustrážili sme Ibrahimoviča a lepšie nepremieňali šance. Preto sme prehrali.“ Jeho náprotivok Pioli reagoval: „Dosiahli sme veľké víťazstvo, ale o scudette sa zatiaľ nebavme. Až v marci to možno bude aktuálne.“

Zlatan Ibrahimovič je súčasťou kádra AC Miláno od januára 2020, v predchádzajúcej sezóne v osemnástich zápasoch Serie A zaznamenal 10 gólov. Na konci sezóny poznačenej koronavírusovou prestávkou typicky zveličene poznamenal, že ak by bol súčasťou klubu od úvode ročníka, tak by AC vyhral ligu a neskončil až šiesty.


Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #AC Miláno #Zlatan Ibrahimovič