Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Americký reprezentant prvýkrát v drese Barcelony. Uviedol sa parádou

Holandský rodák Sergino Dest sa stal prvým reprezentantom USA, ktorý si oblečie dres španielskeho veľkoklubu FC Barcelona.

02.10.2020 16:20
Camp Nou Foto: ,
Štadión Barcelony Camp Nou.
debata

Katalánsky veľkoklub podpísal s 19-ročným pravým obrancom kontrakt na päť rokov a Ajaxu Amsterdam za jeho príchod zaplatí 21 miliónov eur a ďalších 5 miliónov môže pribudnúť na konto holandského tímu po naplnení dohodnutých podmienok.

Dest by mal v tíme Ronalda Koemana nahradiť Nelsona Semeda, ktorý prestúpil do Wolverhamptonu. Na pravej strane obrany má Koeman k dispozícii aj Sergiho Roberta.

„Veľa to pre mňa znamená, že som prvým americkým reprezentantom, ktorý bude nosiť dres FC Barcelona,“ povedal v piatok počas oficiálneho predstavenia na štadióne Camp Nou, kde predviedol aj takúto parádu:

„Je to pre mňa obrovská časť. Príchod do klubu je splneným snom,“ dodal.

Sergino Dest sa narodil a vyrástol v Holandsku, reprezentuje však USA, pretože jeho otec je Američan pôvodom zo Surinamu. V organizácii FC Barcelona pôsobí aj ďalší Američan, no Konrad de la Fuente je aktuálne súčasťou rezervy.

Dest sa v piatok vyjadril, že v FC Barcelona chce kráčať v stopách Brazílčana Daniho Alvesa, ktorý v klube pôsobil v ére trénera Pepa Guardiolu.

„Dani Alves je môj vzor. Veľa som sa od neho naučil sledovaním jeho hry vo videách na internete. A teraz môžem žiadať o rady jeho niekdajších spoluhráčov ako napríklad Lionel Messi, pretože chcem byť ako Dani Alves,“ priznal Dest.

Uviedol tiež, že jeho príchod do katalánskeho klubu uľahčil holandský kouč Ronald Koeman. Nebol to však rozhodujúci faktor a FC Barcelona pred inými európskymi veľkoklubmi preferoval už predtým.

„Bayern Mníchov je skvelý klub, ale ja som sledoval svoje srdce. Myslím si, že FC Barcelona je pre mňa tento správny výber. Plním si tým svoje sny,“ pokračoval mladík Dest. Debutovať v novom tíme môže už v nedeľu v ligovom súboji proti FC Sevilla.

Vinicius na hosťovanie do Tottenhamu

Brazílsky útočník Carlos Vinicius odchádza z Benficy Lisabon na ročné hosťovanie do Tottenhamu Hotspur. V piatok Benfica potvrdila, že sa dohodla so Spurs na podmienkach transferu.

Účastník anglickej Premier League za hosťovanie zaplatí 3 milióny eur, pričom získal aj opciu na riadny prestup hráča vo výške 45 miliónov eur. Dvadsaťpäťročný Carlos Vinicius bol v uplynulej sezóne najlepším strelcom portugalskej ligy s 18 gólmi.

Do Benficy prišiel v júli 2019 z SSC Neapol, za ktorý neodohral ani jediný súťažný zápas. Z Neapola hosťoval v Rio Ave a AS Monaco. Informovala agentúra DPA.

debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #Sergino Dest