Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bale i kráska z USA. Spurs predstavili hviezdne posily

Okolo Tottenhamu je v posledných dňoch horúco. Zatiaľ čo José Mourinho sa teší na príchod Garetha Balea, ženský tím Spurs už elitnú posilu dostal.

19.09.2020 14:05
debata
Alex Morganová. Foto: SITA/AP, David Vincent
Alex Morganová Alex Morganová.

Do Londýna prichádza hviezda americkej reprezentácie Alex Morganová, naposledy hráčka Orlanda Pride.

Dvojnásobná majsterka sveta sa vracia na trávniky len štyri mesiace po tom, ako porodila dcéru Charlie Elenu.

„Rok 2020 je rok nečakaných vecí. Každopádne, Charlie aspoň dostane prvú pečiatku do pasu,“ napísala Morganová na sociálnej sieti.

Alex Morganová v drese USA Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Alex Morganová oslavuje gól do siete Thajska...

Americká ekipa v Premier League

Šikovná útočníčka už roky patrí medzi najlepšie futbalistky na svete. V národnom tíme nastrieľala 107 gólov v 169 zápasoch.

V Premier League stretne viaceré známe tváre.

Počas leta za oceán zamierili aj jej spoluhráčky z reprezentácie – Sam Mevisová a Rose Lavelleová posilnili Manchester City, Tobin Heathová a Christen Pressová zase Manchester United.

Návrat Balea na hosťovanie

Gareth Bale sa po siedmich rokoch vrátil do Tottenhamu Hotspur. Londýnčania ho z Realu Madrid získali na ročné hosťovanie.

Spoločne s nám sa do anglickej metropoly presťahoval aj obranca Sergio Reguilon, „biely balet“ za neho zinkasoval 30 miliónov eur, ďalších päť miliónov je vo forme bonusov. S Tottenhamom podpísal zmluvu na päť rokov.

Bale odišiel do Realu v roku 2013 za 85 miliónov libier a doteraz je najdrahším Britom v histórii futbalu.

Počas siedmich sezón dvakrát získal ligový titul, jeden domáci pohár a štyrikrát triumfoval v Lige majstrov, vo finále 2019 sa podieľal dvoma gólmi na víťazstve nad FC Liverpool (3:1).

Celkovo odohral za Real 251 zápasov a strelil 105 gólov. Vinou zranení však postupne prišiel o miesto v základnej zostave a na povrch vyplávali aj nezhody s trénerom Zinedineom Zidaneom.

Dvadsaťtriočný ľavý obranca Reguilon je odchovanec Realu Madrid, v uplynulom ročníku zažiaril na hosťovaní v FC Sevilla, ktorému pomohol k víťazstvu v Európskej lige. Súčasťou dohody je klauzula o spätnom odkúpení po dvoch sezónach za 40 miliónov eur.

debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #ženy #Premier League #Tottenham Hotspur #Alex Morgan