Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Maradonu rozčúlil milovaný Neapol. Máš pravdu, uznal zahanbený klub

Pod Vezuvom strávil sedem senzačných rokov a pri jeho pôsobení zažil klub najúspešnejšiu éru. Nečudo, že ho rozladilo, že si v Neapole nespomenuli na veľký úspech, o ktorý sa pričinil.

03.09.2020 07:07
Diego Maradona Foto: ,
Diego Maradona (v strede) počas úspešného pôsobenia v Neapole.
debata

Diego Maradona nahnevane reagoval na ignoráciu 30. výročia pamätného finále Talianskeho Superpohára.

Dvojnásobný víťaz Serie A v drese Neapola bol 1. septembra 1990 kapitánom tímu v domácom zápase na štadióne San Paolo, keď so spoluhráčmi deklasovali Juventus 5:1.

„Ešte mám čas,“ napísala argentínska legenda vyše 5,8 miliónom sledovateľov na Instagrame k fotografii tímu zo spomínaného roku 1980.

„Je mi ľúto, že si súčasný Neapol si nepamätá výsledky, ktoré z nás urobili velikánov. Hovorím za seba a za svojich spoluhráčov, ktorí prepisovali históriu môjho milovaného Neapola,“ dodal. Spomenul napríklad Gianfranca Zolu či obrancu Cira Ferraru.

Neapolčania sa ospravedlnili.

„Maradona má pravdu. Zabudli sme si pripomenúť víťazstvo v Superpohári proti Juventusu v roku 1990. Zmeškali sme dátum výročia. Pamätáme si všetky dôležité dátumy ako tento. Ospravedlňujeme sa fanúšikom a Diegovi,“ napísal klub na Twitteri.

Fanúšikom to však nestačilo. „Dôvod je jednoduchý. Ser…e na históriu,“ napísal klubu jeden z nich.

Maradona (59) mal v Neapole bilanciu 188 zápasov a 81 gólov. Majster sveta z roku 1986 je momentálne trénerom argentínskeho klubu Gimnasia La Plata.

debata chyba
Viac na túto tému: #Diego Maradona #SSC Napoli