Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vzdor pokračuje, čo bude ďalej? Messi bojkotoval aj prvý tréning Barcelony

Argentínsky futbalista Lionel Messi podľa očakávania chýbal v pondelok na prvom tréningu FC Barcelona pod vedením nového trénera Ronalda Koemana.

31.08.2020 18:37
Lionel Messi Foto: ,
Maľba Lionela Messiho v štýle Che Guevaru na chodníku v Barcelone.
debata

Potvrdil tak záujem opustiť klub, v ktorom pôsobí od svojich trinástich rokov. Agentúre AFP to potvrdil zdroj priamo z prostredia klubu.

Tréning „blaugranas“ sa uskutočnil od 17.30 h miestneho času v priestoroch Ciutat Esportiva.

Tridsaťtriročný útočník sa nezúčastnil ani na nedeľňajšej lekárskej prehliadke a povinnom testovaní na koronavírus a španielske médiá avizovali, že sa tým pádom nemôže objaviť ani na pondelkovom tréningu Barcelony.

Messi počas minulého týždňa oznámil rozhodnutie odísť po dvadsiatich rokoch z Barcelony. Najvážnejším záujemcom o jeho služby je Manchester City, kde by sa stretol so svojím bývalým trénerom Pepom Guardiolom, no interes prejavili aj Juventus Turín či Paríž St. Germain.

Prekážkou môžu byť dohady o jeho zmluve. Kým klub trvá na jej platnosti do budúceho leta a výkupnej klauzule 700 miliónov eur, Messi tvrdí, že vďaka opcii môže odísť zadarmo.

Podľa Barcelony si ju však mal uplatniť do 10. júna. V spore s Messim dalo vedenie La Ligy za pravdu katalánskemu klubu, podľa predstaviteľov ligy je klauzula v zmluve stále platná a hráč nemôže opustiť klub zadarmo.

Nová sezóna La Ligy odštartuje 12. septembra.

debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #Lionel Messi