Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najväčší favorit na zisk Messiho. Jeho otca vraj videli v Manchestri

Argentínsky futbalista Lionel Messi neinformoval vedenie FC Barcelona, že v stredu vynechá tréning s tímom. Vyhlásil to novovymenovaný športový riaditeľ katalánskeho klubu Ramon Planes a cituje ho AFP, ktorá zverejnila pôvodnú informáciu.

26.08.2020 19:49 , aktualizované: 23:01
Lionel Messi Foto: ,
Poškodená maľba zobrazujúca Lionela Messiho v Barcelona na snímke zo stredy 26. augusta.
debata

„Messi nás neinformoval, že sa nepredstaví na tréningu. No naše rozhovory zostanú medzi dvoma stranami a z rešpektu k nemu nebudeme komunikovať ich priebeh,“ uviedol Planes.

Messi v utorok oznámil vedeniu FC Barcelona, že po 20 rokoch chce odísť. Klub však naďalej verí, že zostane. Argentínčan má ešte rok platnú zmluvu.

Najbohatší futbalisti planéty Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Paul Pogba - 85 miliónov dolárov.

"Všetku našu snahu teraz vkladáme do vzájomného dialógu. Dnes naše rady posilnil portugalský útočník Joao Trincao a dúfame, že bude môcť excelovať po boku Messiho.

Barcelona už vo svojej histórii absolvovala mnohokrát prestavbu a vždy sa vrátila silnejšia. Našou ideou je urobiť to znovu a okolo najlepšieho hráča na svete," vyhlásil podľa AFP Planes, ktorý nedávno nahradil Erica Abidala.

Messi má v zmluve hráčsku klauzulu, ktorá mu mala umožniť zmeniť dres rok pred koncom kontraktu. Lenže pandémia koronavírusu nečakane predĺžila sezónu a je otázne, či ešte platí. Barcelona tvrdí, že Messi si mal klauzulu uplatniť do 10. júna.

Futbalisti s najlepšími priamymi kopmi Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Alessandro del Piero.

Planes však naznačuje, že klauzula o prípadnom zotrvaní Messiho v tíme nerozhodne:

„Nepremýšľame o žiadnej klauzule. Tá nebude argumentom v dialógu Messi – Barcelona, to si nezaslúži. Messiho zväzok s Barcelonou priniesol obom mnoho. Pracujeme na tom, aby sme ho presvedčili a našli najlepšie riešenie pre neho i Barcelonu.“

Najväčšie šance City

Podľa RAC1 a TycSports videli otca Lionela Messiho Jorgeho v uliciach Manchestru. Zdroje tvrdia, že rokuje o podmienkach dvojročnej zmluvy s Manchestrom City. Stále je však otázne, ako si Citizens poradia s astronomickou výstupnou klauzulou 700 miliónov eur, ak by nemohol odísť ako voľný hráč.

Aj podľa španielskeho denníka Marca má najväčšie šance na získanie Messiho Manchester City.

Ak by sa prestup uskutočnil, Messi by sa opäť spojil s bývalým trénerom Barcelony Pepom Guardiolom a zahral by si s dlhoročným priateľom a krajanom Sergiom Agüerom.

Navyše City má financie na jeho milionársky kontrakt a aj prípadnú prestupovú čiastku. Záležať však bude, aká bude vysoká.

Marca informovala, že medzi záujemcami sú aj Paríž Saint-Germain, Inter Miláno, Manchester United či Messiho chlapčenský klub Newell's Old Boys z Argentíny.

Žiadajú hlavu prezidenta

Pri štadióne Camp Nou sa už v utorok zhromažďovali nespokojní fanúšikovia. Žiadajú koniec prezidenta Barcelony Josepa Bartomea, ktorého vinia zo situácie v súvislosti s Messiho avizovaným odchodom.

„Neveril som, že niečo takéto sa môže stať. Aj keď prehry patria k športu, Messiho odchod neprežijem. On však za nič nemôže, za všetkým je vedenie,“ povedal jeden z priaznivcov.

debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #Lionel Messi