Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Totálna vojna. Messiho lákajú aj na víno, ďalší klub má práve voľnú desiatku

Dohady a špekulácie sú na konci, Lionel Messi sa rozhodol. Najväčšia hviezda FC Barcelona definitívne opúšťa katalánsky veľkoklub a už mu v tom zrejme nič a nik nezabráni.

26.08.2020 10:32 , aktualizované: 11:23
Lionel Messi Foto: ,
Lionel Messi.
debata (3)

Messi prostredníctvom overeného listu vedeniu klubu oznámil, že jeho postoj sa nemení a využije klauzulu v zmluve o možnom odchode na konci každej sezóny.

Najvýnosnejší produkt barcelonskej akadémie La Masia mal veľké výhrady voči hre svojho tímu v sezóne 2019/2020 a najmä v jej závere, keď Katalánci prišli o titul v španielskej La Ligy aj v Lige majstrov a tiež utŕžili hanebný výprask 2:8 od Bayernu Mníchov vo štvrťfinále.

O tom, že stanovisko 33-ročného Argentínčana je definitívne, svedčí aj spôsob, akým prezentoval svoje rozhodnutie vedenie FCB. Na klub doručil overený list v Španielsku známy ako burofax.

Je to služba poskytovaná španielskou poštou na zasielanie dokumentov. Jej súčasťou je podaný dôkaz o tom, že dokument bol doručený správnemu príjemcovi aj s celým svojím obsahom.

„Totálna vojna medzi Barcelonou a Messim! Barca si zaslúžila viac, ale toto je úplný koniec. Kapitán komunikuje s klubom už len cez burofax a je nespochybniteľné, že odchádza,“ napísal španielsky denník Sport.

Futbalisti s najlepšími priamymi kopmi Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Alessandro del Piero.

„Nový tréner Ronald Koeman má k dispozícii troch hráčov, ktorí by sa mohli stať novými kapitánmi tímu. Sú nimi Gerard Piqué, Sergio Busquets a Sergi Roberto,“ dodal Sport.

Aj ďalší športový denník AS má vo veciach jasno: „Messi informoval vedenie klubu o svojich plánoch – burofaxom. Viac k tomu netreba dodať.“

Internetové stránky a sociálne siete sa už tiež rozbehli v súvislosti s avizovaným odchodom najväčšej futbalovej celebrity z Camp Nou po 20 rokoch.

Taliansky klub Sampdoria Janov si na twitteri rád zavtipkoval:

„V tíme máme aktuálne voľný dres s číslom…“

Britský hudobník a niekdajší spevák skupiny Oasis Liam Gallagher má na vec vyhranený názor. „Mesiáš je už na ceste do Manchestru City. Tak teda do toho!“

Podobný názor má aj novinár Marcel Bechler. „Messi chce hrať za Manchester City, lebo je tam tréner Guardiola. Jeho rozhodnutie trhá duše fanúšikov FCB, ale tento príbeh sa už uzavrel.“

Messi sa počas pôsobenia na Camp Nou rekordne šesťkrát stal najlepším futbalistom na svete a z klubového pohľadu vyhral prakticky všetky domáce aj medzinárodné trofeje. Najmä počas posledných 12 rokov bol telom aj dušou FCB.

O jeho fenomenálnom zakončení svedčí aj fakt, že sa stal sedemkrát najlepším strelcom La Ligy vrátane aktuálne skončenej pre FC Barcelona neúspešnej sezóny.

Vábenie Austrálčanov

Messiho láka do svojich služieb aj austrálsky klub Adelaide United, ktorý zareagoval netradičnou ponukou.

Riaditeľ klubu Ian Smith ponúkol Messimu niekoľko lákadiel: „Máme vynikajúce školy, turistické atrakcie a vína svetovej úrovne. Toto sú hlavné dôvody, pre ktoré by Messi mal zamieriť k nám.“ Smith tiež zdôraznil úspech Južnej Austrálie pri zvládnutí pandémie koronavírusu: „Náš štát bude bezpečný pre vašu mladú rodinu“.

Smith ponuku zverejnil na facebookovej stránke klubu:

"Paríž Saint Germain, Manchester City a ďalší sa budú o vás biť, ale nechceli by ste naozaj ísť niekam inam? Ako spotrebiteľ Penfolds Grange, jedného z najlepších svetových vín, vám ponúkame voľný stôl v reštaurácii, kde ho budete mať pravidelne k dispozícii.

Nemôžeme vám veľa ponúknuť vo forme finančnej kompenzácie, ale akonáhle budete hrať u nás, budete taký šťastný, že peniaze nebudú vôbec dôležité."

Adelaide United skončil v uplynulej sezóne na siedmom mieste v austrálskej lige.

Najšokujúcejšie prestupy futbalovej histórie Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Carlos Tévez. Argentínčan opustil v roku...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #Lionel Messi