Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pasce na ryby i falošné pasy. Ronaldinha prepustili z domáceho väzenia

Bývalého brazílskeho futbalistu Ronaldinha a jeho brata prepustili v pondelok z domáceho väzenia v Asuncióne. Po takmer šiestich mesiacoch môžu obaja opustiť Paraguaj, informovala agentúra DPA.

25.08.2020 07:40 , aktualizované: 12:40
Ronaldinho Foto: ,
Ronaldinho na súde v Asuncióne.
debata

Majstra sveta z roku 2002 zatkli v Paraguaji 6. marca spoločne s jeho bratom a zároveň aj manažérom Robertom de Assis Moreirom za prekročenie hraníc s falošnými pasmi, v ktorých mali uvedené paraguajské štátne občianstvo.

Vo vyšetrovacej väzbe potom strávili obaja 32 dní, pričom Ronaldinho v priebehu nich oslávil svoje 40. narodeniny. Po zaplatení kaucie 1,6 milióna dolárov sa následne mohli bratia presunúť do domáceho väzenia, ktorý strávili v luxusnom hoteli v Asuncióne.

Sudca Gustavo Amarilla pondelkovým verdiktom umožnil obom bratom, aby sa vrátili do vlasti. Nariadil ich podmienečné prepustenie, čím vyhovel žiadosti prokurátorov.

Ronaldinho v sprievode polície v Asuncióne na... Foto: SITA/AP, Jorge Saenz
Ronaldinho Ronaldinho v sprievode polície v Asuncióne na archívnej snímke.

Rozhodol tiež, že bratia musia zaplatiť pokutu v celkovej výške 200 000 amerických dolárov, z toho Ronaldinho 90 000 a Roberto 110 000 dolárov. Čiastka poputuje na charitu.

Sudca stanovil, že Ronaldinho sa môže vrátiť do vlasti, či vycestovať do akejkoľvek krajiny. Paraguajské úrady však musí v intervale nasledujúceho roka informovať, ak by zmenil miesto svojho trvalého pobytu. Bývalý hráč PSG, FC Barcelona či AC Miláno nebude mať záznam v registri trestov.

Jeho brat dostal dvojročný podmienečný trest, pričom sa v nasledujúcich dvoch rokov musí každé štyri mesiace hlásiť úradom v Brazílii a bude mať záznam v trestnom registri.

Najlepší strelci Ligy majstrov Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
9. Andrij Ševčenko (Ukr./Dynamo Kyjev, AC...

Prokurátori tvrdili, že Ronaldinho sa podľa všetkého nezúčastňoval na výrobe falošných pasov, zároveň sa však domnievali, že jeho brat o nepravosti týchto dokladov vedel.

Bratia prišli do Paraguaja na pozvanie majiteľa jedného z miestnych kasín. Obaja však mali od roku 2018 súdny zákaz vycestovať z Brazílie. Dôvodom bol incident z roku 2015, keď išli obaja na ryby na jazero Guaíba, kde bez povolenia používali zakázané pasce a následne odmietli zaplatiť pokutu vo výške 2,3 milióna dolárov.

debata chyba
Viac na túto tému: #ronaldinho