Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Inter má náhradu za Conteho, píšu Taliani. Čo hovorí v prospech nového kouča?

Inter Miláno chcel v tejto špecifickej sezóne viac ako len finále v Európskej lige a druhé miesto v konečnej tabuľke Serie A.

23.08.2020 17:51
Antonio Conte Foto: ,
Tréner Interu Antonio Conte po prehratom finále Európskej ligy.
debata

A keďže tréner Antonio Conte nezískal žiadnu trofej, zrejme bude musieť odísť. A klub zo San Sira už údajne má aj náhradu.

Mal by ňou byť Massimiliano Allegri, ktorý v rokoch 2015 – 2019 priviedol Juventus Turín k piatim titulom v talianskej najvyššej súťaži v neprerušenej sé­rii.

„Allegri už súhlasil s ročným platom 8 miliónov eur plus bonusmi. Kontrakt z Nerazzurri by mal podpísať na dva roky,“ píšu viaceré talianske médiá, cituje ich aj srbský portál Danas.

Také jednoduché to však zasa nebude, keďže Conte má v Interi Miláno zmluvu ešte na dva roky s ročným platom 12 miliónov eur. Odstupné by bolo v tomto prípade zrejme príliš vysoké.

Allegri v minulosti získal domáce tituly s AC Miláno aj s už spomenutým Juventusom. Ak by sa mu to podarilo aj v Interi, stal by sa prvým talianskym trénerom s nablýskaným scudettom z troch najväčších domácich futbalových značiek.

V prospech Allegriho a neprospech Conteho hovorí ešte jeden fakt. Je ním jednoduchšia komunikácia na linke medzi trénerským štábom a manažmentom klubu.

„Antonio Conte od svojho príchodu viedol vojnu so športovým úsekom Interu, dokonca obvinil svojich spolupracovníkov z nedostatočnej podpory a ochrany v dôležitých momentoch sezóny,“ píšu Taliani.

Sevilla šiestykrát ovládla Európsku ligu Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Fanúšikovia Interu pri štadióne v Kolíne.

Inter Miláno v piatok bez slovenského obrancu Milana Škriniara v zostave prehral vo finále Európskej ligy s FC Sevilla 2:3 a pomedzi prsty mu utiekol prvý veľký titul z európskej scény od triumfu vo finále Ligy majstrov v roku 2010.

Tréner Conte po tesnom finálovom neúspechu k otázkam o svojej budúcnosti vyhlásil: „Sadneme si po návrate do Milána a s chladnou hlavou zanalyzujeme celú sezónu. Posúdime všetky možnosti a vyberieme tú najlepšiu pre budúcnosť Interu.“

S vedením sa má stretnúť v utorok. Podľa talianskych médií bude Conte žiadať adekvátne finančné zdroje na prestavbu kádra, no v hre je aj jeho koniec na lavičke „nerazzurri“.

Massimiliano Allegri. Foto: SITA/AP, Antonio Calanni
Massimiliano Allegri Massimiliano Allegri.

Televízia Sky Sport Italia uviedla, že pre Conteho je priorita získať posily, no majiteľ Steven Čang pre pandémiu a s ňou súvisiacu krízu pravdepodobne nedokáže garantovať dostatočné zdroje. Inter už skôr angažoval z Realu Madrid Achrafa Hakimiho za 40 miliónov eur.

Peniaze môžu získať aj z predaja hráčov, v tomto smere sa skloňujú najmä Lautaro Martínez a Škriniar, ktorý v závere ročníka vypadol zo základnej zostavy.

debata chyba
Viac na túto tému: #Inter Miláno #Antonio Conte #Milan Škriniar