Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zmätky v úvode. Nehrali sme tak, ako som si predstavoval, priznal Guľa

Nebolo isté, či vôbec nastúpia. Futbalisti Plzne pod vedením Adriána Guľu zažili pred piatkovým úvodným zápasom Českej ligy proti Opave chvíle neistoty.

22.08.2020 11:37
Adrián Guľa Foto:
Adrián Guľa.
debata

V stredu hlásila Viktoria jeden pozitívny prípad koronavírusu spomedzi hráčov, vo štvrtok v širšom realizačnom tíme, no v piatok už nový prípad nepribudol. Krajská hygienická komisia napokon štyri hodiny pred výkopom dala stretnutiu zelenú.

Plzeň ho vyhrala 3:1, pomohlo jej aj vylúčenie hosťujúceho Matěja Hrabinu v nadstavenom čase 1. polčasu. Po jeho faule domáci vyrovnali na 1:1 zásluhou Pavla Buchu, v druhej polovici skórovali legionári Jean-David Beaguel a Adriel Ba Loua.

Napriek víťazstvu Guľovi úplná spokojnosť chýbala. Jeho zverenci podľa iDnes.cz pôsobili najmä v obrane zmätočne. „Pri defenzívnej činnosti sme narozdiel od prípravného obdobia mali medzerky,“ povedal v rozhovore pre spomínaný zdroj slovenský tréner.

"Každý štart je špecifický, čo sa potvrdilo. Niekedy sa do ligy veci z prípravy neprenesú. Opava nás, našťastie, v úvode nepotrestala – napriek tomu, že hrala aktívne. Dôležitá bola naša reakcia po inkasovanom góle.

Vyrovnali sme, súper navyše dostal dvojitý trest. Proti desiatim sme potom spresnili hru a už to bolo len otázkou času. Hra však nebola taká, akú si predstavujeme," priznal Guľa, ktorý pochválil hru súpera.

Nepopiera, že na plzenskom výkone sa mohli podpísať predzápasové udalosti v súvislosti s koronavírusom.

„Nechcem to však brať ako barličku. Pre nás je podstatné, aby sme sa takouto situáciou pracovali omnoho lepšie. Víťazstvo je cenné, ale myslím si, že s vecami, ktoré boli mimo našej kontroly, sme si mali poradiť lepšie,“ dodal.

Podľa Guľu sú pred tímom veľké výzvy, ktoré musí uchopiť inak. Na budúci týždeň čaká Plzeň stretnutie 2. predkola Ligy majstrov na ihrisku Alkmaaru.

debata chyba
Viac na túto tému: #Viktoria Plzeň #Adrián Guľa