Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Česká liga odštartovala obratom Guľovej Plzne. Bohemians hlási štyri prípady

Futbalisti Viktorie Plzeň zvíťazili v piatkovom úvodnom zápase novej sezóny českej najvyššej súťaže doma nad Opavou 3:1.

21.08.2020 20:22 , aktualizované: 22:37
debata

Prvý zápas prvého kola bol pritom dlho v ohrození pre koronanákazu v domácom mužstve, že sa vôbec odohrá sa rozhodlo len štyri hodiny pred výkopom.

Zverenci slovenského trénera Adriána Guľu aj uspeli aj vďaka vylúčeniu hosťujúceho Matěja Hrabinu, ktorý po faule vo vlastnej šestnástke zapríčinil penaltu a dostal červenú kartu.

Česká liga sa začala po necelých šiestich týždňoch od konca uplynulej sezóny, ktorú po reštarte po koronapauze predčasne ukončili pred zvyšnými zápasmi v skupine o udržanie pre koronavírus práve v mužstve Opavy. Preto z ligy nik nevypadol a súťaž má 18 účastníkov.

Nastúpi Bohemians proti Mladej Boleslavi?

Bohemians 1905 Praha oznámil, že štyria členovia jeho tímu sa nakazili koronavírusom. Či išlo o hráčov, alebo členov realizačného tímu, klub nešpecifikoval.

„Klokani“ majú v nedeľu nastúpiť na stretnutie 1. kola českej najvyššej súťaže proti Mladej Boleslavi. Duel sa podľa serveru idnes.cz uskutoční iba v prípade, ak sobotňajšie testy neodhalia ďalšie prípady nakazenia. V tíme Bohemiansu pôsobí aj slovenský brankár Patrik Le Giang.

Jedného nakazeného koronavírusom evidujú aj futbalisti Českých Budějovíc a Ostravy. Ak ďalšie testy skončia negatívne, môžu oba kluby v nedeľu nastúpiť. Budějovice hostia majstrovskú Slaviu Praha, Ostrava nastúpi v derby na pôde MFK Karviná.

Fortuna liga – 1. kolo:

Viktoria Plzeň – SFC Opava 3:1 (1:1)
Góly: 45.+4 Bucha (z 11 m), 55. Beauguel, 76. Ba Loua – 45. Helesič, ČK: 45.+1 Hrabina (Opava)
za domácich M. Káčer nastúpil v 83. min. – za hostí K. Mondek do 64. min.+ŽK

debata chyba
Viac na túto tému: #FC Viktoria Plzeň #SFC Opava