Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ako to teda je? Skôr odídem, ako zostanem, mal zdupľovať Messi Koemanovi

Budúcnosť Lionela Messiho v španielskom futbalovom klube FC Barcelona je naďalej neistá.

21.08.2020 10:27 , aktualizované: 11:24
Lionel Messi Foto: ,
Lionel Messi.
debata

Novému trénerovi Ronaldovi Koemanovi už Argentínčan údajne na prvom stretnutí naznačil, že pokračovanie svojej kariéry vidí skôr mimo katalánskeho klubu. Vo štvrtok večer o tom informovala miestna rozhlasová stanica RAC1.

Messi podľa stanice RAC1 prerušil dovolenku, aby sa stretol s Koemanom a povedal mu, že sa vidí „viac mimo klubu ako v ňom.“

Najbohatší futbalisti planéty Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Paul Pogba - 85 miliónov dolárov.

Tridsaťtriročný Messi sa po zahanbujúcej prehre 2:8 s Bayernom Mníchov vo štvrťfinále Ligy majstrov v Lisabone stále verejne nevyjadril k svojmu ďalšiemu pôsobeniu v Barcelone.

Zmluvu má do konca júna budúceho roka, no po nevydarenej sezóne bez jedinej trofeje sa čoraz viac špekuluje o jeho odchode do iného klubu. V Katalánsku pôsobí od mládežníckych kategórii, do akadémie La Masia prišiel v roku 2001.

Koeman by si rád udržal najväčšiu hviezdu klubu a vybudoval okolo nej nový tím:

„Bolo by skvelé spolupracovať s ním, pretože je to hráč, ktorý vyhráva zápasy. Ale chcem pracovať iba s hráčmi, ktorí tu chcú byť a chcú dať Barcelone to najlepšie.“

Bartomeu: Messi zostane

Podľa prezidenta FC Barcelona Josepa Mariu Bartomeua je hotová vec, že Messi zostane. Nechce sa totiž do futbalovej histórie zapísať ako prezident, ktorý nechal len tak odísť najlepšieho futbalistu histórie.

Lionel Messi. Foto: SITA/AP, Manu Fernandez
Lionel Messi Lionel Messi.

Španielske média však takmer jednotne tvrdia, že Bartomeu si týmito vyhlásenia iba chce zachrániť stoličku pod zadkom a že Messi ešte nikdy nebol tak blízko k odchodu zo svojho milovaného klubu ako práve teraz.

„Nevýrazná sezóna zaklincovaná debaklom od Bayernu boli povestné kvapky, ktoré Messiho zrejme prinútia k odchodu. Cíti, že ešte môže niečo veľké dosiahnuť, ale potrebuje zmenu a s ňou spojenú novú motiváciu,“ napísal portál denníka Marca.

Futbalisti s najlepšími priamymi kopmi Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Alessandro del Piero.

Predčasné uvoľnenie? 700 miliónov eur

Na druhej strane rovnaký zdroj píše aj o tom, že doložka o predčasnom uvoľnení argentínskeho loptového virtuóza spod zmluvy sa nachádza vo výške 700 miliónov eur a že túto sumu reálne nezaplatí ani Inter Miláno, ktorý sa o Messiho zaujíma.

„Ak by sa predsa len našiel kupca, ktorý by ponúkol za Messiho veľké peniaze, tie by Barcelona mohla použiť na nákup iného nadštandardne kvalitného hráča. Taký zatiaľ okrem Messiho v súčasnom kádri FCB chýba,“ zamyslela sa Marca.

debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #Lionel Messi