Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Skoro som zabil Špaleka, lebo som šoféroval opitý. Z Čechovej spovede mrazí

Tvrdí, že o nehode spred dvoch rokov nemá problém hovoriť. Jej opis však nie je úplne jednoduchý na čítanie.

20.08.2020 11:37
Nikolas Špalek Foto: ,
Nikolas Špalek v reprezentačnom drese.
debata (3)

Aleš Matejů bol obrovským talentom českého futbalu. Narodil sa v Rosiciach. Futbalovo vyrástol v Příbrami. Bol aj v akadémii PSV Eindhoven. Na najvyššiu úroveň dozrel v Plzni.

Keď dostala Viktoria v lete 2017 ponuku od anglického Brigtonu za 2,5 milióna eur, nezaváhala. Aj v meste, ktoré vo svete preslávilo pivo, totiž vedeli, že Matejů je problémový hráč.

„Niektoré veci mám proste na háku. Táto vlastnosť mi pomohla presadiť sa už v mladom veku medzi staršími. Potrebujem však pochopenie od trénerov,“ priznal v otvorenej spovedi pre Bez Frázi.

Matejů sa v Anglicku nepresadil. V prímorskom meste nedostal ani jednu príležitosť v prvom mužstve.

Po roku strávenom na tréningoch áčka a zápasoch juniorky prestúpil do Brescie, kde sa stretol so slovenským futbalistom Nikolasom Špalekom. Matejů priznal ich od osemnásteho novembra 2018 spája aj hrozný zážitok.

"Vybavujem si len mihajúce sa svetlá, ticho a potom otrasné pískanie v ušiach. Všade bol smrad, pokrivené plasty, všetko porozbíjané. Toto je problém ako hrom, hovoril som si. Na to sa ozvalo: Aldo, si v pohode?

Zo strany spolujazdca na mňa hovoril spoluhráč Nikolas Špalek, ktorého som viezol z diskotéky. V ten deň som mohol prísť o úplne všetko. Ba čo viac – mohol som pripraviť o život seba i niekoho ďalšieho," pokračoval Matejů.

Dvadsaťštyriročný český mládežnícky reprezentant i jeho slovenský kolega mali počas reprezentačnej pauzy voľno. Zohnať taxík v Taliansku bol vraj problém a tak sa vybrali autom.

"Ten večer sme veľa pili. Stretli sme sa tam aj s Mariom Balotellim. Fotili sme sa s ním. Zatiaľ čo on mal svojho šoféra, my sme na seba so Špaldom o štvrtej ráno pozreli a rozmýšľali, čo teraz.

Skúšali sme niekoho zavolať, ale bolo to márne. Nechcel som tam nechávať auto. Som v pohode, odšoférujem to, povedal som si. Čo by sa asi mohlo stať…" opisoval Matejů.

Cestu naspäť nepoznal. So Špalekom sa zakecali, na dlhšej rovinke Matejů pridal a odrazu sa pred ním objavil kruhový objazd.

"Napadlo mi, že to prejdem vo veľkej rýchlosti. Strhnem volant doprava, potom doľava a sme z toho vonku. Bola to totálna hlúposť.

Najdrahší slovenskí futbalisti Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Juraj Kucka (Parma) - 4 milióny eur.

Išiel som zhruba 120 kilometrov za hodinu a akonáhle som strhol volant, hodilo nás to do strany a už sme leteli," opisoval hrozné chvíle český futbalista.

Dlhú dobu sa mu vracali sny o tom, že ho v tom aute zachránili ľudia, ktorí už nie sú medzi nami.

"Boli pri nás všetci svätí. Už som tu nemusel byť a čo je ešte horšie mohol som niekoho zabiť, lebo som si sadol za volant opitý. Totálne som to pos…

Keby som niečo urobil Špaldovi, prípadne sme niekoho viezli vzadu alebo trafili pri búračke… ani si to nechcem predstaviť," uzavrel Matejů.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Brescia #Nikolas Špalek #Aleš Matejů